• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
branko_d - специалист
Здравейте,
сигурно има много теми по този проблем, но невидях ниюо подобно с моя случай, ако има такава тема или мястото и не е тук моля за извинение.
През февруари ми поставиха ламинат в ново построеното ми жилище (преди около две години) и още през се надигна в едната стая в зоната между мебелите. стаята е с външна стена от едната страна от другата е на калкан. Докато намеря решение дойде пролета с затопляне на времето надигното спадна и така до началото на тази зима когато с застудяването леко полека се възстанови. Днес видях, че в единият край на стената има вода, което ме навежда на мисълта, че всичко става заради влага по стените и пода, защото под мен никой не живее. Пробвах да затисна с нещото надигнатото но то се появява на друго място.
Кажете как мога да се преборя с това?
Благодаря предварително
preslav - майстор
branko_d написа:
През февруари ми поставиха ламинат в ново построеното ми жилище (преди около две години) и още през се надигна в едната стая в зоната между мебелите.
А защо не попиташ поставителите на ламината - няма нищо срамно, а и предполагам са ти дали някаква гаранция?
novgradski - специалист
При мен се оказа че като са слагали("безплатен "монтаж) ламината,на едно място стената била крива и 1см луфта ,които трябва да се остави до стената се "стопил"....махнах последния ред...със зегето срязах 1см ивица(в участъка дето опира)..сега е О.К.,но трябва да се махнат первазите за да се види дали опира някъде.
Сега си направих приспособлението за монтаж,пробвах се на "комшията" и.... следващия път...сам- без"безплатен"монтаж.
naughty - специалист
novgradski написа:
махнах последния ред...със зегето срязах 1см ивица(в участъка дето опира)..сега е О.К.
+1
kuuuuuul - майстор
Точно така,ламината се надига когато луфтовете към стените не са спазени,по някога има забравени подложки.
Chefo77 - майстор
Ламинатът се надига, когато е налице разширение под въздействието на странични фактори - влага в случая. Колкото и да е голямо разстоянието, при добре навлажнен ламинат пак се образуват "възвишения". И обратно - дори и да е спрян в стените, при никаква влага си стои така с години.

Оправете проблема с влагата (конденза) на стената. Дотогава колкото и да го режете, все ще се надига. Иначе засега вариантът с рязане е най-добрия. Може да се извади последния ред или да се изсече на място с много остро длето.
parketmilanov - специалист
подкрепям колегата и само ще кажа че никак не е здравословно освен за ламината и вие да живеете в такава влага а ако има и малки деца хептен.вземете си осушители има ги в големите вериги по 200 че даже и под 200лв докато не намерите първоизточника на влага.който може да бъде отвсякъде
а саркастичните забележки за безплатния монтаж ще кажа че докато нямах в рекламите си вълшебната дума безплатен монтаж /което ще рече включен в цената монтаж/ продавах 1 път в месеца ламиат след слагането на така наречената дума или по скоро словосъчетание ела да видиш./друг е въпроса че цените са ни разумни -где ми отиде циганката/
та исках да кажа не се оплаквайте от нещо което вие сте си пожелали.:)
поздрави и успешна нова година с по -малко безплатни неща за всички нас посетители на този Прекрастен форум-
Chefo77 - майстор
Офтопик за безплатния монтаж, иницииран от Боби...
Преди време говорих с колега, на когото съм подизпълнител, да махне точно думата безплатно от офертите си - безплатен монтаж, безплатно подложка, безплатно первази. Той каза, че е пуснал оферта без тях и ... са му вдигали скандали (!!!) защо на другите места имало, а при него е нямало такава дума! За мен лично е обида някой да ми напише безплатно, а да е включено в цената - аз не съм глупак и ми е ясно за какво иде реч. Обаче явно за огромно количество клиенти това е водещо - и те не са глупави, но ги кефи, че някой казва, че им дава нещо без пари.
Пък колегите не вършат по-малко работа заради това "безплатно". Те си вземат точно толкова, колкото и ако си го платиш към магазина. Виж, ако няма желание за работа или ръцете му са някъде другаде, е друго.
И във всички случаи безплатния монтаж е свързан с определени условия - правилна форма на помещението, над 12 м2 да речем, почистено от мебели и с почистен под. Не да имаш 7 м2 коридор с 4 врати и 4 шкафа, на който да му махаш балатума, да къртиш неравности, да чистиш и т.н. ... и да очакваш това да е в безплатното :)
sasooooooooo - "специалист"
Тя май уловката идва от това, че ако си го купиш без монтаж в цената, може сам да си го сложиш или пък да извикаш друг!? А когато ти е включен в цената (безплатен), няма да се дърпаш, я. А, това че всъщност си влиза в цената мисля, че на всички им е ясно.
branko_d - специалист
първо честита нова година, да сме живи и здрави и много щастливи.
благодаря на всичкиза мненията.
паркета ми го реди мой близък и не е безплатно, така че гаранция няма и понеже е от друг град немога да го разкарвам за това така,че трябва да се справям сам, въпреки, че съм "бос" в тия неща.
като за начало трябва да се справя с влагата защото в стаята спи и малката ми дъщеря.
ще взема някакъв изсушител. нещо да препоръчате?
а после ще се занема с паркета.
трябва ли да го разглобя до надигнатото (5-6 ред) или само последния. мисля, че ако не са мебелите ще бъдат доста повече места с проблеми
  • 1
  • 2

Тема "ВЛАГА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: