Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте и Честита нова година!Тъй като във форумат има доста майстори които разбират от такива неща. Някой може ли да ми направи две цанги еи такива,
Изображение
Изображение
Тези са стандартни 6-8мм,а на мен ми трябват доста по малки 1,5 и 2мм.
Идеята ми е да използвам един прав шлаиф като струг за направата на плувки за риболов.За целта трябва цангата да може да хване шиш 1,5-2мм на който се закретя заготовката за направата на плувката.Нещо такова
Изображение
Някой ако се занимава с таква неща и може да ми направи две цанги ще съм му благодарен.Е и естествено ще си заплата каквото струва.
ZEDYCUS - майстор
Моторчето на снимката е с 1400 оборота, правия шлайф е с поне 10 000-20 000 оборота. Ориентирай се към друг двигател според мен. :-D Ще си като Спиди Гонзалес в ръцете.
За цангите е добре да дадеш и ъгъла на конуса.
velsi - Почетен майстор
Колегата е прав. За плувките по-добре използвай обикновена дрелка, закрепена по подходящ начин. Така отпада и нуждата от цанги.
novgradski - специалист
...толкова малка цанга (1,5-2мм)...пробвай с цанга от пергел ,която държи графита(преди време по "Машинно чертане" се използваха,после излязоха рапидографите).
...примерно от
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BA%D0 ... 29,r:7,s:0
...все пак форума е "направи си сам" :wink:
Да така е минимум 10 000 оборота е шлаифат,то и толкова ми трябва понеже ще ги права от микропореста гума(джапанка) а за нея трябват доста повече обороти иначе ножчето не я реже изобщо а със шкурка нестава. Taзи снимка намерих на която се вижда най добре, за какво попринцип ми трябва толкова малка цанга.
tsenkov - специалист
колега ако това са цанги отСПАРКИ то гиправи някаква фирма от Габрово и аз и търся координатите но не ми е оше належащо.
tsenkov написа:
колега ако това са цанги отСПАРКИ то гиправи някаква фирма от Габрово и аз и търся координатите но не ми е оше належащо.
Да точно Спарки е шлаифат,сега някои ако знае и кординатите на фирмята,може и да стане нещо :)
MrMurdjo - майстор
Стандартните за Спарки-то се продават. По информацията, която имам, не правят други размери.
Аз ползвам месингови преходници - процепени втулки с външен диаметър по цангата, а вътрешен - колкото ми е нужно. От 6 мм свалям на 3, защото това е диаметърът на повечето фрезери, които ползвам. Трябва стругар с точен струг (часовникарски струг е идеален) и режещ диск с дебелина 0.4-0.5 мм за процепването. Ако има и малки райбери, направо става идеално.
Другият вариант е с патронник, едва ли за плувките евентуалното неголямо биене е критично.
Трети вариант (също го ползвам) - цангодържач от малка евтина шлифовалка Райдер (тя героично предаде богу дух :) ) , за който е направен преходник - отпред колкото оста на шлифовалката, май 6 мм беше, отзад 8 мм за по-голямата цанга. Върши ми работа, ако искам да сложа зъболекарско борче, чиито диаметър е по-малък.

Тема "Някой може ли да ми направи цанги?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: