Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имам следния проблем с една газова печка Дипломат. Значи първо нямаше редуцир вентил. Сложих и един, който е ползван на друга печка 2-3 пъти и е почти нов, но моя приятел, от който го взех, каза че неговата печка с тоя вентил топлела много по-малко, защото бил за ниско налягане. Аз от вентили и печки не разбирам, незнам какво означава ниско налягане. На вентила пише 2000г./час. Това незнам какво налягане се води. Вчера сложих въпросния вентил, всичко хубаво, но се оказа че запалката на печката не дава искра. Незнам как е направена и викам ще си взема една запалка за котлон от кауфланд и така ще я паля. Та взех си вчера и най-сетне тръгна печката, обаче веднага щом пусна врътката, откъдето се пуска принудително газ при паленето и печката гасне, колкото и да я държа натисната, също ми направи впечатление че пламък от горелката не излиза. Само питата се нагрява и светва и никакъв пламък не се вижда, а знам че трябва да е син пламъкът излизащ от горелката. Аз си мисля че тоя пламък е проблема, който предполагам се получава заради вентила, който явно не пуска достатъчно газ или ? Също ми е интересно как без никакъв пламък от горелката тая пита работи ?
joro_vn - специалист
Ох, доколкото си спомням има отделна дюзичка за запалката, запушена ти е. Нищо му няма на вентила.
stiv1961 - майстор
На мен ми се случи два пъти след дълго НЕизползване на печката.Както казва joro_vn имаше някакъв проблем в тръбичките. Разглобих всичко, продухах и печката заработи.
Мене малко ме е страх от тия печки и не искам да я разглабям цялата, та тръбичката на горелката ако разглобя и почистя, ще се оправи ли ?
Mc Queen - специалист
Прочети тази тема
Дано си намериш отговора.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=74798

На готварската ми печка съм с Велико Търновски ( от втори опит :-D :-D :-D )
urgan - помощник
Темата е доста стара, но имам сходен проблем с газовата печка дипломат. Когато се натисне копчето за пълнене на газ, след като запали и се пусне копчето притока на газ спира, независимо колко време е натиснато. Кое е проблема според вас вентила/кран или нещо друго?
Andri01 - майстор
Датчика на термозащитата/ за загаснал пламък не се нагрява достатъчно или самата защита е сдала. Виж дали пламъка е добър,при натиснат бутон.
urgan - помощник
А някаква насока къде да я търся тази термозсщите?
Andri01 - майстор
Това е една медна тръбичка от горелката до пусковия клапан/въртока/.Но,най добре намери някой,който ги хваща нещата все пак.
preslav - майстор
Предполагам това е термодвойката, която е сдала багажа - връхчето е някъде в зоната на пламъка, тръбичката се вие и отива до ключа т.е. трябва ти достъп до пространството под горелката и до пуск/стоп врътката.

Тема "Проблем с газова печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: