• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
blondster - специалист
Искам да попитам има ли някаква изненадваща за мен възможност да се монтира съдомиялна машина в ниша с размери - В / Ш / Д - 790 / има място / 570 . Най вече като гледам каталозите искат 815мм или 820мм за височина , но аз я нямам . Примерно ако не се монтират крачета или ако се махне нещо / не съм виждал как става / ще може ли да влезе в 790мм височина . Благодаря !
tripioo - специалист
най добре е да попиташ продавачите , защото някои уртеди задълйително им трябва пространство ... (примерно не можеш да вградиш обикновена миковълнова - ще изгори)
а крачетата не е добра идея да махаш защото после ще има повече вибрации и шум, а всъщност къде точно искаш да я монтираш ? ниша в стена ли е или в някакъв мебел ??
Stefan_62 - майстор
Единствената ти възможност е да търсиш съдомиялна машина с размерите на нишата и все пак да остане малко растояние м/у стените на нишата и стените на съдомиялнята все пак трябва да я вкараш вътре, и помисли, че трябва да свържеш отзад и захранването с вода и оттичането на мръсната. Важното е да има пространство да се отваря вратата, а колкото до вибрациите не се тревожи почти липсват. Моята съм я сложил плътно м/у хладилника и пералнята, но отгоре е отворена и ако се наложи да я дръпна напред ми е удобно. Помисли преди да я вкарваш в нишата още повече както казва колегата всяка машина трябва и да "диша".Успех.
blondster - специалист
Значи искам да я вкарам в кухнята в долния ред шкафове , но височината до плота от пода е 790мм - преди 2 години е правена кухнята има и печка вградена , но не е помислено за други уреди за вграждане . Съдомиялната е за вграждане , примерно тази : http://www.bosch-home.bg/%D0%BF%D1%80%D ... rce=browse и пише мин.височина 815мм ?
tripioo - специалист
така , виж дали може да тис е поддигне с 2 см целия шкаф.... щом е нова трябва да е с регулиращи се крачета .... цокъла на шкафа маха ли се ?
tripioo - специалист
* става дума за кухненският шкаф ... ако не се подига винаги можеш да си купиш и поставиш крачета на кухнята което е 10 лева инвестиция и 1 ден хаос в кухнята докато ги поставяш и след това си купуваш желяния уред , отколкото да се чудиш какво точно да причиниш на уреда и на себе си ...
наи добре е да покажеш и снимка на шкафа ... защото разстоянието което казваш е от пода до долната страна на плота , нали ? а не да речем височината от дъното на кухнята до плота ...
**винаги можеш да викнеш маистора на кухнята за да извърши тази манипулация
blondster - специалист
Утре ще направя снимка - това един от шкафовете от долния ред на кухнята , която е с общ плот отгоре и неможе само един модул да се вдигне няколко сантиметра . Най-отдолу е с цокъл 100мм цялата кухня . Разстоянието е от пода до долния край на плота . :?: Попринцип майстор майстор може би ще го прави , но тази съдомиялна ще е за подарък , а повода ще бъде на 25 Януари , но сигурно ще е след това подаръка ми се струва след като се измисли всичко . :arrow:
tripioo - специалист
1да всичко трябва да се поддиге (затова писах че ще е голям хаос)
2 знам че зялата кухня е на цокъл (как иначе...)
въпросът е че цокъла би трябвало да е на отделни парчета , които да се мохтират на клипс към краката на кухненските шкафове с цел нивелация и хигиена.... но освен нивелация могата да се използват и за коригиране на височината ..... :!:
и така купуваи подаръка , ако викнеш мебелист веднага ще ти каже как конкретно ще стане ... а ако качиш снимки аз като дърводвлец- мебелист ще ти кажа можеш ли лесно сам да го направиш или ще трябва да викаш някои колега да го направи вместо теб...
SoWhat - специалист
А стенния панел "стъпнал" ли е върху плота!
Svezar - специалист
Това с повдигането на цялата долна част за човек дето не е монтирал поне една кухня сам /нямам представа колегата колко е на ти с това/ си е сериозно предизвикателство и не се знае на какви изненади може да се натъкне ако почне та после да се псува здраво и да плаща на специалист да довърши :)
  • 1
  • 2

Тема "Р-ри на нишата за монтаж на съдомиялна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: