Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
infomar
В процес съм на купуване къща. Къщата е на два етажа, като плочата на долният е на 20-40 см.от земята - няма изба. На долният етаж който е надземен има едно пространство без врата или прозорец в него, или какъвто и да е вход. Размерите са 3 х 2 метра. Този от който я купувам е втори собственик и няма никаква представа за съществуването на този обем и не му е направило впечатление съществуването му.

Изображение

Къщата е строена/достроявана в този и вид 1966 г. преди това не се знае какво е имало на нейно място.
Според мен това да е нещо като колона която да крепи къщата. Наблизо няма големи камъни, и въобще камъни. Целият обем е над земята и за да се запълни са необходими 3х2х2.20=13 куб.м. пръст. Стените които го обхождат са дебели около 35-40 см, тухлени с хоросанова замазка, сухи и без никаква влага по тях, за разлика от съседните които в долната си част в ъглите имат съвсем минимално 5-6 см. леко овлажняване от пръста под тях. От горе е кара таван и е единственото място където предполагам, че може да се направи вход без да се разбиват стени.... но ще почака.

Някакви идеи какво може да представлява този обем?
Окака Чука - специалист
Ако ме питаш мене-
съвремения вариант е: "Призраци в блока" :santa:
а, ретро варианта е:"Вградена мома" :-D :-D :-D
bulhomes2 - майстор
А каво те спира да провериш?
Tsilkov - майстор
bulhomes2 написа:
А каво те спира да провериш?
Сигурно го е страх да не е погребано там някакво "древно зло" което да освободи :lol:

Пример:

Изображение
bulhomes2 - майстор
Ти само напиши адреса да видиш колко "археолози" ще те напъплят.
VLADO66 - майстор
Взимам флексчето пилвам зъбките и си е мое :rock: :partyman:
Окака Чука - специалист
Че какво и е на дзъбките :?
VLADO66 - майстор
Боцкат на вратлето :-D
infomar
Някой нещо по същество може ли да каже? Никой ли не е срещал подобни кухи обеми в селски къщи досега?
Когато взема нотариалният акт ще проверя, сега мога само да гадая.
Окака Чука - специалист
Еми, и аз мога да гадая :?

Ама що се караш така? :evil:

Тема "Неизвестен обем в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: