• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
soto - специалист
От ден два пералнята не иска да върти прането дават я за 5 кг.Като сложа по малко дрехи няма проблем но като е пълна само ги залюлява. Не е отваряна никога до сега,работи безотказно вече 6г. Възможни ли е да си е заминал ремъка,или да се натегне? :? А по някога на си точи водата. Моля за съдействие :sad:
kuger - майстор
1. Изключваш щепсела
2. Сваляш задния капак.
3. От страни има кондензатор/и
4. Сменяш със подобен, със същите параметри.
5. Затваряш, и си готов.

Разбира се, всичко това - при условие, че мотора е асинхронен!
Ако е четков проблема ще е в платката, най-вероятно.
soto - специалист
Малко не съм на ти... асинхронен, четков мотор :? .Може ли инфо . или материяли за четене та да ми се избистрят малко нещата .Предварително ви благодаря.
crez - майстор
Провери си най-напред ремъка, предполагам че това е причината. 6г.доста е издържал.
lyubohar - майстор
Да се обзаложим-аз съм за кондензатора.
kuger - майстор
soto написа:
Малко не съм на ти... асинхронен, четков мотор :? .Може ли инфо . или материяли за четене та да ми се избистрят малко нещата .Предварително ви благодаря.
Виж първо има ли кондензатор на задната стена, ако има пиши какво пише на него.

Горе-долу това представлява.

При свален ремък асинхронния двигател е почти безшумен при развъртане с ръка.
При колекторния /четков/ мотор се чува шума от триенето на четките в колектора.

Прикачен файл

cbb65r_2(49p433).jpg
cbb65r_2(49p433).jpg (34.43 KиБ) Видяна 8867 пъти
soto - специалист
Ами има такава дранкулка на капака,записах и параметрите и утре в магазина ,понатегнах и ремъка, асинхронен е мотора. БЛАГОДАРЯ ВИ. Като сглобя и поработи едно денонощие ще пиша дали съм се справил или ще разглобявам. Лек ден на всички .
soto - специалист
soto написа:
Ами има такава дранкулка на капака,записах и параметрите и утре в магазина ,понатегнах и ремъка, асинхронен е мотора. БЛАГОДАРЯ ВИ. Като сглобя и поработи едно денонощие ще пиша дали съм се справил или ще разглобявам. Лек ден на всички .
пише;B U4 06AA
kuger - майстор
soto написа:
soto написа:
пише;B U4 06AA
За жалост не ми говори нищо този надпис. Кондензатора представлява цилиндър, около 30-40 мм диаметър,висок около 100 мм, отгоре има две клеми върху изолаторно капаче. От долу може да има резбована шпилка за закрепване, но може и не. Разположен е на задната страна,, не на капака.
Най-добре свали частта и с нея в магазина.
soto - специалист
Абе то си е като това от снимката само че не пише нищо друго, освен тази номерация
  • 1
  • 2

Тема "Пералня Beko wb6006rs проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: