• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Привет на всички участници във форума! Искам да се обърна към Вас за мнение, относно това толкова рекламирано устройство "Energy saver"! Според писанията допринасяло до 30% икономия от консумираната ел.енергия на домакинство и т.н. Аз лично съм скептично настроен към подобни устройства, но все пак, ако някой има мнение по въпроса нека сподели! Благодаря Ви!
Имаше някъде тема потърси.
Доколкото съм запознат това устройство е регулатор на фактора на мощността и може да помогне на някой, на който му таксуват реактивната енергия, примерно фабрика. За битовите потребители реактивната енергия не се таксува и единственото, което ще спечелиш е че проводниците ще се натоварват по-малко, когато ти работи хладилника, пералнята или климатика, но не и котлона или бойлера.
Устройство за балъци, лапнишарани и други такива.
Искаш ли да ти дам схемата?
Дай да я видим.
Заповядайте:
Изображение
Схемата излиза малко грозно, ама всичко е видно.Ако някой има въпроси - моля.
Е ти си дал схемата на ментето. Дай на истинското устройство, дето сваля сметката с 30 % :lol: :lol:
Ето братушките са направили опит.
http://www.youtube.com/watch?v=D5tCI35Z ... re=related

Тук още един.
http://www.youtube.com/watch?v=-BcHdCYV ... re=related

Всеки сам да си прави изводите.
Chefo77 написа:Е ти си дал схемата на ментето. Дай на истинското устройство, дето сваля сметката с 30 % :lol: :lol:

Аааа...не!Това е истинското, в ментето го няма кондензатора от 6µF.
:partyman:
Всеки може да си го направи като шибне един или колкото си иска кондензатори в контактите.
Например от луминесцентни лампи или други подобни.Колкото повече - толкова по-малки сметки за ток.
Само гледайте да не прекалявате, щото може електромера да почне да се върти назад и енергото трябва да ви връща пари!
Става много явно!
:censored: :censored: :censored:
Абе баш това си е оригинала виждал съм снимка пак отворен и имаше само кондензатор резистор и диод,пък я виж тука колко елементи наслагали че и платка даже.В тоя ред на мисли жената имаше една нощна лампа тип сърце свети с три различни цвята едновременно обаче,та чудото изгоря и вътре имаше платка доста натъпкана с елементи разни изправители стабилизатори и прочие.Та наложи се да и купя друга пак същата която пак угасна и като я отворих платка 3 светодиода и един резистор свързани в "звезда" демек двата светодиода последователно на 220 в а третия с резистор пак към 220 те волта :prayer: :prayer: От тогава не я оставям в контакта когато няма никой :lol:
DMN написа:Ето братушките са направили опит.
http://www.youtube.com/watch?v=D5tCI35Z ... re=related

Тук още един.
http://www.youtube.com/watch?v=-BcHdCYV ... re=related

Всеки сам да си прави изводите.


За да са коректни тези измервания трябва да са направени с ватмер или електромер (за активна енергия), а не с мултицет и амперклещи. :)
antihristo написа:
За да са коректни тези измервания трябва да са направени с ватмер или електромер (за активна енергия), а не с мултицет и амперклещи. :)


Ами те разчитат, че хората които не разбират, вярват на очите си. Аз така вкъщи като намеря стари батерии, замервам ги с мултицет-а - ууухааа, 1.45 - 1.55 волта - супер. И като ги сложа на часовника и "мълчат", я "приказват" 10-ина минути, я не. Ако вярвам само на мултицет-а, може да почна да ги продавам на такива като мен :)
Аз подкрепям поста, че това е за лапнишарани.
Устройствата за безплатна енергия за мен са мит.
А колкото до батерийките - аз обикновено като измеря с дигиталния ми уред и ми покаже, че няма никой наистина си е така и обратното. Има и още нещо. Напрежението и това дали устройството няма някакъв дефект и да източва бързо батериите, или въпросната батерия е вече пътник и не може да държи на консумация е друг въпрос.
Пробвал съм с 5 и 10uF електролитни кондензатори на електромотор, Телевизор, Токоизправител и др. Ефекта е, че консумацията се покачва. Един ми предлага такова устройство и му казах, че го купувам нооо При условие, че преди да го платя да го изпробвам във верига по-горе написаните дали ще намали тока. Този като чу повече не ми звъня :-D Който иска да експериментира. Има кондензатори по магазините за 1-2лв. Но без схемата със светодиодите в него остава ток. Трябва да се внимава да него друсне някой тока след като го изключи!

Батериите им мерете тока на късо а не напрежението.
Всеки електронен уред на входа си има мрежов филтър, който представлява два кондензатора свързани в паралел, и между тях два дросела свързани последователно на веригата. Всъщност двата кондензатора придават капацитивен характер на тока, който тече през устройството. И за да го намалиш този ток, трябва да включиш индуктивност паралелно на входа на устройството. Но трябва да се прецени точно каква индуктивност, за да не стане при пробата тока по-голям, макар и вече с индуктивен характер. И за да Ви успокоя , всичко това не влияе на сметката Ви.
Ами не е баш тъй, ама айде...
Тези филтри на входа (и затова се казват ФИЛТРИ) са предназначени за намаляване на високочестотните смущения от мрежата които биха стигнали до устройството (компютър, телевизор и т.н.т.). Но не само за това - те намаляват и смущенията които самото устройство вкарва в мрежата.
Кондензаторите там са с малък капацитет - по-малко от 1µF и не може да се каже че придават капацитивен характер на входа на устройството.
Не винаги са толкова елементарни в качествените устройства, но например в китайските захранвания за компютри често напълно липсват.Кондензаторите ги няма а на мястото на индуктивността има сложени мостчета от проводник.Всичко зависи за къде се правят - за бяла или черна държава. :finga:
Ако някой иска мога да кача снимки и на двата вида.
Изображение
Хайде ако не е баш тъй, изчисли какъв капацитивен ток ще протече във веригата, ако кондензатора на входа е 0.47µF
Ами кажи с какви загуби е тоя кондензатор в диелектрика, защото ако е идеален и му закачиш амперметър знаеш какво ще покаже...
А и тук си говорим за електромери - на този в къщи не му пука колко кондензатора има навързани в контактите. :lol:
Виж, ако съм голям консуматор (завод) ще му мисля.И иначе какво - ако изключа всичко в къщи и набуча кондензатори в контактите да не би електромера да почне да върти назад?
Само напред !!!
:partyman:
Някой тук беше писал, че е включил в контакта електролитен кондензатор и електромера не мига. Аз също включих и не го видях да мига. Но ми направи впечатление че кондензатора започна да загрява :Д :Д Дали не получавам топлинна енергия безплатно ??? :shock:
Не знам, ама не му пипай полюсите, че ще разбереш защо загрява :(
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Електротехника”