• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Мартин Цветков - напреднал
Здр. колеги иколежки чудех се дали някой има инфо за акациеви греди с дължина поне 3 метра. Аз лично съм търсил под път и на път и не съм имал успех до сега. Питах познати горски - отговара беше "ходи си насечи в гората".
Ако може някой да даде инфо за неразбичвани греди с какъвто и да е диаметър ще съм благодарен :)
Поздрави !
torbalan - Дървен философ
а защо точно от акация ги търсиш?
parketmilanov - специалист
и на мен ми стана интересно защо точно от акация..:)
иначе може да се поразтърся...ако е толкова важно ....:)
stenmark - специалист
Ползват се за лозови масиви.
Причината е че някогашната асма в двора ми е била направена от бетонови отливки (колони) с лош цимент и лош чакъл, а носещите греди подържащи асмата всъщност са метлани тръби. Направете си сметка след 70 години без освежаване на какво приличат :( ... само чакам да ми паднат на главата а пък съм още млад и ми се живее :Д
Акацията е силно устойчива на влага и на външните условия, а за мен лично е по хубавка от разбичените чамови греди.... аз имам малко п оразличен вкус и въпреки че нямам финансоват амощ на хората за които работя все пак обичам да си правя нещата качествено и разбира се по мой вкус :) Тъй като образоваието ми е ландш. архитектура както и работата ми последните 8 години определено искам да наблегна на естетиката :) Така че ако някой има информация и не му пречи да я сподели ще е чудесно :)
П.С. Евентуално предполагам, че другия вариант може да е е лепени греди, аз лично чакам един колега дърводелец да ми даде цени за подобни услуги (но по принцип не са много евтинки з амое съжаление) правейки съпоставка с 3м чамови греди 10-10 см където кубика е около 350-370 лева. И все пак бих дал малко повече но да знам че качеството и визията ще са други. (но все пак не съм синът на Рокфелер) :D
l_bonev - специалист
Само да добавя , че акацията не я нападат дървестните гадове, явно им е кисела :-D
l_bonev написа:
Само да добавя , че акацията не я нападат дървестните гадове, явно им е кисела :-D
Да ... много много рядко може да се наблюдава някое заболяване. Да речем някоя дървесино разрушаваща гъба, но тов аобикновено става след механична повреда на стеблото или части от него.
Пък и ако сте обърнали внимание на асмите в старите български дворове, или пък да речем в някои други стилове на архитектура в (Италия Испания) те са занчително по-красиви на фона на грубите ,железни' ,пръчки дето ми стърчат в момента... тяхната м..... :D
ясно...

мога да звънна на дърводелеца, който ми прави дограмата...
той ще каже от къде може да се купи...

но предполагам, това всеки може да го направи :)
Колега ако не ти е проблем да му звъннеш не бих отказал повече мнения и оферти.
За акация каза, че само слепени греди е ползвал, тези които са за дограма.
Те обаче са доста скъпи...

Другото, което ми хрумва е, да се звъни на хора които продават акация за огрев...
  • 1
  • 2

Тема "Търся греди от акация !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: