• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
gecata82 - специалист
Видях темата която я има във форума но нещо маи не ми върши работа. Вкъщи ползвам рутер за интернета. Имам два лаптопа. Въпроса ми е какво да направя за да мога да ги вкарам в мрежа и от единия да виждам нещата в другия и обратното. Или по точно възможно ли е ако имам филми на единия да ги гледам на другия именно през такава мрежа. Благодаря.
montoya - майстор
Те са си в мрежа щом са закачени за един рутер, без значение безжично или с кабел. Само трябва да си споделиш папките за да ги виждаш от единия на другия и да можеш да ги копираш, триеш и местиш.
Дали ще може филмите от единия да се гледат на другия лаптоп е малко съмнително, може и да стане с 300 мегабитова мрежа, но пак не е сигурно дали трансфера ще е достатъчен за да върви без да сече филма.
Има и вариант с мрежов стрийминг, но май само уиндоус медия плеър го поддържа с ненам си какви кодеци
gecata82 - специалист
как да ги видя тези споделени папки от другия комп., нещо не мога да ги намера
heaton_asd - специалист
като ги споделиш от единия, влизаш в My network places и търсиш view workgroup computers там са папките.
Може да съм с голяма грешка,но нещо такова беше ..От няколко години 2та лаптопа са ми с Win 7 там нещата са с пъти-по прости.
djjimmy66 - специалист
Не си споменал какви ОС имаш на двата топа. Ако си добре с английския, тук има ценно инфо как се споделя:
http://www.howtogeek.com/howto/15247/co ... and-vista/
lux_e_on - специалист
Филмите си пърхат чудесно у нас при 150Mb рутър ,даже блу рей.
gecata82 - специалист
и двата са с XP SP3. Погледнах линка но там става въпрос за правене на мрежа на компютри с различни ОС ако не се лъжа, иначе материалчето е добро.
gecata82 - специалист
Резултата е : от единия комп. виждам споделените файлове на другия, но обратното нещо не става. Да го обясня по просто: От HP-то виждам споделените файлове на DELLA, но обратното не става. И двата съм ги направил с еднакви настройки и пак не става, но все пак постигнах това което исках.
Бай Член - специалист
Виж да не е включен Firewalla на този, който 'не дава' да му се виждат папките.
Провери и дали има отметка пред "File and Printer sharing" в настройките на мрежовият адаптер.
  • 1
  • 2

Тема "WiFi мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: