Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tysonlkr - специалист
При стартиране на монитора нищо не изписва, няма го и характерния звук тит. Не зарежда изобщо биоса.
Възможно ли е причината да е в батерията на дъното, че бе изключен от мрежата за 1 ч. Идеи как да го управя. Много трудно се пише от тел :)
kiss9402 - специалист
Ако знаеш как го отвори, разкачи всички елементи (процесор, видеокарта, хард, захранване, рам и там каквото има още). Почисти добре сглоби и опитай. Ако не става, може да опиташ да смениш батерията на дъното, НО едва ли ще помогне.

Поздрави !
Fender_str - специалист
Aз лично бих се съмнявал най-малко в бартерията на биоса. Ако компютъра не е в гаранция отваряш, изключваш хард, цд (или колкото са). Преглеждаш дали са влезли добре куплунзите за захранване на дъното и пробваш, ако няма резултат извади първо рам паметта, ако е в нея проблема ще чуеш сигнал наподобяващ линейка. Ако не е от рамта пробвай и смяна на видеокартата с някаква друга. И последно може да е от процесора :( Огледай внимателно дали няма и надути кондензатори по дъното, ако имаш мултицет измери какви напрежения ти вади захранването, или за теста направо го смени с ново.
darken_nz - специалист
Имал съм подобен проблем точно от рам памет. Наистина не зле да пробва да я извади и да я вкара пак по-хубаво. Беше ми се случило на една машина и така се оправи. Може и да е от видеокартата. Това лесно може да се провери. Махни я, пробвай да я сложиш наново и виж резултата, ако не става - буташ на вградената, ако стане - отговора е ясен.
MrMurdjo - майстор
А вентилатори тръгват ли, диодчетата за включено и на хард диска светват ли?

На него не му пали процесора изобщо.
За мен е захранване. Или основното, или някое по дъното.
Наскоро ми умря дъно по същия начин - изключено нормално и до там. На дъното имаше два подути електролитни кондензатора, доколкото успях да проследя - захранването на чипсета. Подменихме ги, но без резултат.

Най-добре да се пробва с разкачване на всички консуматори без дънната платка.
heaton_asd - специалист
Ако не тръгват вентилаторите-направо провери с мултицет захранването живо ли е.
Ако тръгват, но алармата не пищи-пробвай с друго видео/Доколкото разбрах нямаш картина?/
Общо взето каквото е казал @Fender_str
Много такива случки съм имал, причини всякакви: от захранване- до изгоряла видео карта.
tysonlkr - специалист
Няма вградено видео. Всички вентилатори си работят. Лампите на харда и захранването си светят.
Притеснява ме, че не издава звук дори и при свалено видео. И клавиатурата не реагира. Дали дъното си е отишло, възможно най лошия вариант :(
Последна промяна от tysonlkr на нед мар 11, 2012 10:09 am, променено общо 1 път.
inspo - майстор
А направи ли както те посъветваха да извадиш всичко и да слагаш едно по едно.
На мен ми правеше такъв проблем от изгоряла мрежова карта.
Като я махнах и компа тръгна.
velsi - Почетен майстор
Махни процесора и го сложи пак. Тъкмо ще смениш термопастата. Продухай слота и крачетата на процесора без да ги пипаш. На два пъти ми се случва същия проблем от неконтактуващ в слота процесор. Особено при новите двуядрени процесори, където иглите са на слота, а процерорът е с контактни площадки. При над 700 такива площадки една прашинка на "правилното" място е достатъчна, за да създаде проблем.
pavelari - майстор
tysonlkr написа:
При стартиране на монитора нищо не изписва, няма го и характерния звук тит. Не зарежда изобщо биоса.
Възможно ли е причината да е в батерията на дъното, че бе изключен от мрежата за 1 ч. Идеи как да го управя. Много трудно се пише от тел :)
Намери си стар монитор /с ниска резолюция - т.е. с ел.лъчева тръба/ и го пусни с него ако пак не излиза нищо - трябва да се пробват хардуерни рокади /рам, процесоп, лан и т.н./
Ако нямаш монитор си провери буксата на клавиатурата или евентуално ако си много карък пробвай с друга да натискаш Ф1, Ф2, дел, ентер в различни комбинации..

Тема "рс-то не може да стартира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: