Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
kavi67 - специалист
Здравейте!Бих искал да разбера мненията ви,за направата на този таван с ГК-плоскости(къщата е квадрат-11х11м,и скатовете са 4бр.Над скосените скатове,няма подпокривно пространство,а над другият-има).Не съм се занимавал досега с ГК,но от изчетеното в форума,и с ваша помощ разбира се,смятам да се справя!
Прикачен файл:
DSC00228.jpg
Притеснява ме основно,как и с какво,ще се направи снадката на ГК,където се срещат двата листа-хоризонталният и наклоненият?Дали ще стане достатъчно здраво,и хартиената лента дали е достатъчна в случая(освен,че ще се фиксират с рапидни винтове)?Някъде из темите,бях срещал пример за лайстна,която свързва двата листа който не са в една равнина,но мисля,че ще се получи грозно с видимата снадка!Смятам ГК(зелен) на 'триъгълника',да го фиксирам с рапидки директно,без конструкция.На наклоненият скат(пак зелен),също мисля да го фиксирам директно,защото там гоня височина(под-таван=2м,пода ще се повдига с 7см като крайна височина),и конструкция в случая не би ми свършила работа.Останалата част на тавана(където няма скатове),мисля да я направя на единична скара с директни окачвачи,защото отново гоня ниво-след повдигането на пода с 7см,и "-"6-7см за конструкция(с 5см вата),под-таван=2,50м.(За повдигането на пода,условието е,че ще скривам тръби с гофра-на парното,ами и заради изолация която ще поставя,защото половината от плочата/пода на етажа е изложен на атмосферните условия)!Знам,какво ще ми отговорите за поставянето на 'UD' профили по стената,но дали няма да се получи добър резултат,ако не се поставят?Да речем,че окачвачите и 'CD'-тата започват/свършват близо до стената,и на връзката стена/таван се поставят ЕПС 'цокли'?Виждал съм,че стоят и по-красиво!Поста стана доста дълъг,но ще се радвам на мнения от ваша страна!Имам и достатъчно време да се подготвя(на теория),време за изпълнение-също.Имам и други питанки,но те са за други теми.Благодаря,и лек ден!!!
marian1 - майстор
ми ето ти едно предложение от мен - червените са уд, зелените са цд

Прикачен файл

99.jpg
99.jpg (15.18 KиБ) Видяна 4680 пъти
kavi67 - специалист
Браво бе майстори,направо се разсипахте от коментари,благодаря Ви =D>.......
jekasus - майстор
kavi67 написа:
Браво бе майстори,направо се разсипахте от коментари,благодаря Ви =D>.......
Все пак занаята се "краде"
viewtopic.php?f=48&t=36306&p=385805#p385805 - Тук ще намериш отговор на въпроса си
kavi67 написа:
Притеснява ме основно,как и с какво,ще се направи снадката на ГК,където се срещат двата листа-хоризонталният и наклоненият?Дали ще стане достатъчно здраво,и хартиената лента дали е достатъчна в случая(освен,че ще се фиксират с рапидни винтове)?
marto - специалист
Еееее всички ставате майстори без даже да сте виждали що е гипсокартон , че и иронизираме.
Най-лесно да питаш и веднага някой трябва да отговори надълго и нашироко,нищо че има сума
ти литература изписана във форума.
А като те мързи да потърсиш и почетеш,има хора на които това им е специалноста
и с това си изкарват прехраната,ще дойдат и ще ти го направят професионално.
Имай напредвид че тавана ти не е бетонен!!!Колкото лесно се работи на дървената
конструкция толкова и подводни камъни си има,да не ревеш след половин
година "за седми път прешпакловам продължава да пука - ПОМОЩ"

Айде спирам със акълите и спама , лека ви вечер :weedman:
kavi67 - специалист
[quote="marto"]Еееее всички ставате майстори без даже да сте виждали що е гипсокартон , че и иронизираме.
Най-лесно да питаш и веднага някой трябва да отговори надълго и нашироко,нищо че има сума
ти литература изписана във форума.
А като те мързи да потърсиш и почетеш,има хора на които това им е специалноста
и с това си изкарват прехраната,ще дойдат и ще ти го направят професионално.

Благодаря,за лекцията колега!Не съм готованко,както най-вероятно си мислиш(пък,може и така да изглижда-знам ли :? )Прав си,че има толкова много изписано по въпроса!Но,не си мисли,че не съм чел(повечето теми!),дори и в компа си имам запаметени разни казуси,от сферата на строителството(макар,и да имам постоянен достъп до форума-за което БЛАГОДАРЯ!)!1-во : майстор и да мога,нямам желание и да ставам(лека пръст надядо ми,той от 12 годишен е бил 'чамурджия',и се спомина като постоянно търсен майстор по вили и къщи,без да имам възможност да хвана част от неговите знания - това е за мен МАЙСТОР!!!)2-ро : от два месеца съм безработен,и финансите ми са на свършване,защото и съпругата ми (работи в х-л 'Димят'),получава пари когато на частника МУ Е КЕФ - ВИСИ ИМ С 5 ЗАПЛАТИ(сега ще станат 6!!!)!!!!!!!!!Така,че ако имах финансова възможност,бих си наел някой,да ми направи това което трябва,а не да се уча и чета като ученик,и да слушам/чета необосновани упреци на такива 'ПРОФЕСОРИ' като теб!!!Извинявам се на всички,ако с нещо съм Ви обидил!!!Желая Ви,лек ден!
kavi67 - специалист
Все пак занаята се "краде"
viewtopic.php?f=48&t=36306&p=385805#p385805 - Тук ще намериш отговор на въпроса си

Благодаря jekasus,по-важното от тази тема го имам качено в компа.Точно,тази тема имах в предвид на първият си пост,че това което виждам на снадката,м/у двата профила,ми прилича на някаква лайстна или подложка,а може и така да ми се струва!И другият ми въпрос,беше дали могат,да не се поставят 'UD' профили като рамка по стената,при положение че 'CD' профилите и директните окачвачи,има възможност да се монтират близо до стените,и да не допуснат провисване на ГК-плоскости в краищата?Какъв ГК,е задължително да се използва в моят случай -12,5мм или 9,5мм?Благодаря!

P.S-по снимките и статйите,на доказали се и УСЛУЖЛИВИ колеги в форума,си направих САМ(баща ми идваше от село,само за скелето-монтаж/демонтаж,и за структурирануто на силиконовата мазилка-пробвах и сам,но бързо изтегляше,и докато положа 1,5-2 м2 мазилка,почти нямах време да структурирам!) топлоизолацията и банята в къщи(правих отчасти и снимки-мога да ги кача,ако имате желание!).Благодаря,че Ви има!!!

Тема "Начин за направа на 'този' таван?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: