• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Tas4o - напреднал
Здравейте! Закупих си следния усилвател КИТ: http://elimex.bg/product/25410/kit-k014 ... a8210.html
Запоих му жици на изводите, свързах го в колата и му пуснах сигнал от извода за усилвател от сиди-то. Обаче не иска да свирне басчето ми. Останаха 2 пинчета на които в схемата пише, че е стенд бай. (на схемата в линка няма стенд бай. Ще кача моята схема довечера) Някой ако е човъркал такъв усилвател, ще му бъда благодарен, ако разкрие къде може да се крие проблема? :)
Gnus - специалист
Стенд-бай ти е ако искаш да включваш-изключваш усилвателя от някакво маломощно устройство (от порт на компютър например). Може с 1 uA да се управлява.
Самият чип има 2 усилвателя за ляв и десен канал, но няма още изводи за бас.
Ето даташийт:
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... asheet.pdf
А на схемата на твоя кит виждам, че фабрично са му подали напрежение на стендбай извода, така че тая функция при теб не може да се ползва.
Tas4o - напреднал
Тая схема не е точно моята. При моя КИТ на самата платка пише стенд бай и има 2 пинчета. Аз не искам извод за бас, просто да излезе някакъв звук на един от 2та канала. Довечера ще кача точно моята схема. :)
Gnus - специалист
Трябва на тоя извод Стенд-бай да подадеш някакво напрежение, 3-4 волта или повече, за да се включи, или през един резистор да свържеш краче 4 (Стенд-бай) към общото захранване. Иначе усилвателят ти е изключен, нищо, че си го захранил.
miroton - майстор
Щом има 2 пинчета си сложи един джъмпер.
Tas4o - напреднал
Пробвах да сложа джъмпер (разбирайте 1 кабел запоен на 2та пина), но никаква разлика. Ще пробвам да прекарам през резистор 12 волта, за да станат 3-4. Другия вариант е през сиди-то, но откъде?
Gnus - специалист
Все пак покажи схемата, но мисля, че не беше добър съвет да ги свържеш. Втория пин е за Мют.
Моят съвет е да свържеш краче 9 и 4 с един резистор от 10 к ома
Fender_str - специалист
Аз не виждам схема.. Само разположение на елементите по платката, има ли отделен кабел от радиатора до минуса на захранването аз не виждам и радиатор де...
Tas4o - напреднал
Ами това е което имам. Затова снимах и самата платка, за да се видят пътечките. Радиатор има, но го махнах за снимката. Не знаех, че трябва да има минусов кабел от радиатора. Това с каква цел се прави?
  • 1
  • 2

Тема "Самоделен усилвател - въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: