• 1
  • 2
Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Днес си купих 10кв/м плочки и ме интересува колко торби с лепило ще ми трябват и колко ще ми струват..?
Пода е равен! Ще нанасям лепилото на гребен..
Интересува ме също и за фугина...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Полезна информация:
Разгледайте майстори и фирми за лепене на плочки Заявете проект за лепене на плочки и сравнете цени напълно безплатно
Обикновено на торбите си пише за колко квадрата са.
zerro написа:Днес си купих 10кв/м плочки и ме интересува колко торби с лепило ще ми трябват и колко ще ми струват..?
Пода е равен! Ще нанасям лепилото на гребен..
Интересува ме също и за фугина...


Три торби теракол от 25кг. Ще ти стигнат и за цоклите. Ако нанасяш на двоен гребен ( на пода и на плочката ) вземи си 5 торби. И при двата случая ще ти остане, окло половин торба. Вземи си 3-4 пакета фугираща смес. Препоръчвам ти материалите на "BORO". Ако лепиш гранитогрес задължително си купи теракол-флекс. Теракол-флекс в магазин на "BORO" струва 15.80, а фугиращата смес е около 3лв./пакет в зависимост, какъв цвят купуваш. Магазин на"BORO" има срещу зала "Универсияда". Това е.
SHL написа:..... Ако нанасяш на двоен гребен ( на пода и на плочката ) ...........


еее колега ти си първия човек , който разбирам , че лепи плочки по "мойта" система ! мислех че само аз ги лепя тъка , но явно и ти ги правиш като мен :)
:supz: :finga: =D> :partyman:
$64EN написа:
SHL написа:..... Ако нанасяш на двоен гребен ( на пода и на плочката ) ...........


еее колега ти си първия човек , който разбирам , че лепи плочки по "мойта" система ! мислех че само аз ги лепя тъка , но явно и ти ги правиш като мен :)
:supz: :finga: =D> :partyman:


:-D
Метода е добър, но коства, малко повече материал на клиента. Но не може, заради леки кривини по основата да премазваш всичко. Случвало ми се е да наема "майстор", който налепи плочките криво и със "зъби" по стената и след мойте критики, естествено се сопна, каза, че е "майстор" от 25 години и си знае работата ! Оправданието му беше, че стената е крива и не може по друг начин да стане. Когато му казах да ги прави на двоен гребен, излезна, че никога не е чувал за този начин ( или, така му беше изгодно ).
ми чесно казано досега който и да съм питал , никой не е и чувал за такова редене на двоен гребен кръстосан. секи ги лепи на гребен , но маже само стената ( или пода ) дори не шпаклова и самата плочка . за това си мислех че само аз ги правя тъка и за това давам доживотна гаранция на тея плочки , който аз съм редил - само при положение , че аз съм си правил всичко - замаска , шпакловане с теракол след замаската и редене на двоен гребен . просто става вечно . радвам се че и ти тъка ги редиш .
имам един въпрос прецени ти дали да ми отговориш на лично съобщение или тук. - колко взимаш ти за редене на двоен гребен само за плочките?
от TANGRA » ср май 16, 2007 9:58 am
Имам един фаянсаджия в къщи. Още довечера ще го изтормозя за този метод двоен гребен. Ако не знае за него го правя чирак и взимам друг.
БИХTE ли споменали за други хитрости при реденето -

търся съвети и насоки относно следната баняИзображениеИзображениеИзображение
$64EN написа:ми чесно казано досега който и да съм питал , никой не е и чувал за такова редене на двоен гребен кръстосан. секи ги лепи на гребен , но маже само стената ( или пода ) дори не шпаклова и самата плочка . за това си мислех че само аз ги правя тъка и за това давам доживотна гаранция на тея плочки , който аз съм редил - само при положение , че аз съм си правил всичко - замаска , шпакловане с теракол след замаската и редене на двоен гребен . просто става вечно . радвам се че и ти тъка ги редиш .
имам един въпрос прецени ти дали да ми отговориш на лично съобщение или тук. - колко взимаш ти за редене на двоен гребен само за плочките?


Здрасти,
малко късно ти отговарям....
цените са ми ясни, точни и фиксирани ( имам утвърден ценоразпис в сайта ). Въпроса е че аз не ги редя по друг начин освен на двоен гребен :-D . За мен другото е несериозно... Ако, обаче ми се наложи пълнеж, правя следното: на добре почистената основа престъргвам с теракол-флекс, после шпакловам "една идея" пак с флекс и след това слагам пълнежа ( обикновен теракол и цимент в съотношение 1към1 ). Залепвам плочката, като преди това съм нанесъл т.флекс и на нея. Това е. По този начин и аз мога да дам доживотна гаранция, само дето, ако споменеш за такава ще почнат да ти се смеят, нали разбираш :lol: и ще решат че нещо ги пързаляш... Затова гаранциите за плочки които давам са 5 години, а в друг случай 10. При по големи гаранции не те взимат на сериозно - вярвай ми.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Какви статии искате?”