Напишете въпрос свързан със санирането.
mrmagooo - специалист
Здравейте имам следния проблем :Става дума за една стая с южно изложение която има 5 прозореца наредени в полукръг посока юг .Което съответно значи че лятото докато има слънце в тая стая пече и меко казано е топло .Прозорците са двукатови отвън алумунии с двоен пакет а отвътре дървения с единично стъкло .Та идеята ми е на вътрешната част или на външната ( както е по-добре) да залепя някакво фолио огледано,отразяващо спиращо ув-лъчи абе общо взето от тоя род .Но проблема е следния не мога да открия такова намерих на LLumar но не мога да разбера за цени ...Ако някой се е справял с подобен проблем или има опит в такива ситуации да даде акъл моля ! :-D
Чаро - Акълия
Фолиото е около 24-28лв/кв.м без монтаж. Не пази толкова, колкото външни ролетни щори. Щорите не са идеални от естетична гледна точка, но зимата могат да са от полза и в двата смисъла.
Тента?
Фолиото се слага отвън.
Колко квадрата е стъклото- обмисли и подмяна с подходящо- дограмаджиите да кажат модели, че навлизам в тяхна територия...
mrmagooo - специалист
Щорите не са вариант . А подмяната на стъклопакета е ще доста скъпо начинание ...Преди няколко години съм работил като дограмаджия чистия пакет го взимахме на 30кинта квадрата при това имахме някаква отстъпка ...Иначе за стъкла знам какво трябва да се сложи ...Но фолиото е по-лесно за полагане сега ако не си заслужава ефиктивноста ще се мине на вариянта със смяна на пакетите аз затова и питам !
svetliopi44 - Чирак...
30 лв. на м2 е фолиото с UV защита(99.8%)... смъква температурата с около 6-8 градуса.
Има едно енержи сеиф ама цената му е оле мале 130лв. на м2 и е само с поръчка... за монтаж взимат около 10лв. на м2.
VLADO66 - майстор
Е това вече отива на цената на нов стъклопакет,луксозни щори,климатик и т.н. :)
mrmagooo - специалист
svetliopi44 написа:
30 лв. на м2 е фолиото с UV защита(99.8%)... смъква температурата с около 6-8 градуса.
Има едно енержи сеиф ама цената му е оле мале 130лв. на м2 и е само с поръчка... за монтаж взимат около 10лв. на м2.

Eхееее 130кинта на квадрат сега разбирам защо по сайтовете пишат да се отиде за консултация в офис :-D
6-8 градуса ми е напълно предостатъчно като температурен спад едно е 32градуса друго е 26/24.....
Сега остава да си взема точни размери и да си намера магазин от който да го купя ама като гледам май ще излезе колко един квадрат от това енержди сеиф :-D
Мерси на всички ...ако някой се сети още нещо да казва има още време преди да го взема :prayer:
bigshop - специалист
В момента в Лидл има такова фолио на промоция. Цена 14.99 за 76х220 см.

Тема "Въпрос за фолиране на стъкла ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: