Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте майстори,
Не знам дали този раздле е най подходящ за темата, която отварям...
Става въпрос за апартамент ново строителство...Стените са на гипсова шпакловка, положена машинно...
каква обработка е необходима преди да мацна латекс? Предполагам финна шкаловка? (прешпоръчайте ми марка) Необходимо ли е някакво грундиране?

И още нещо ня някои места забелявам микропукнатини. Как се процедира с тях? Това , за което се сещам е, че може би тези пукнатини трябва да се резширят по дължината до достигане на здрави страници на улея и после запълване...така ли е или има дръг чалъм?
Благодаря,
Иван
colyo - специалист
Аз ги накарах да направят и една гипсова шпакловка със сатен. Стана много хубаво, само трябва да натиснеш майсторите за хубава цена. при мен кандисаха на 3 лв/м2 стен + латекс. Ако не бързаш много изчакай да изсъхне хубаво и тогава, защото се напуква на места.
stivemaster - майстор
Колега вземи и почукай по цялата повърхност ,на това което наричаш шпакловка ,а то е мазилка ,защото това което наричаш микро пукнатини е твърде лош признак.Ако на места има звук на кухо значи цялата мазилка постепенно ще се отлепи от тухлите и ....... Случва се при пишман мазачи и също така липсващ техник на обекта.
В такъв случай трябва да се вземат други мерки дано не съм прав.Ако пък не звучи кухо ти трябва шпакловка или със сатен или с обикновен гипс, според какъвто майстор намериш и при всички случаи грунд пак според майстора.

Тема "Какво се прави след машинно положена гипсова шпакловка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: