Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
oksimoron - напреднал
Здравейте,търся помощ за следният вид покрив-трябва да е някакъв вид "лека" конструкция /метал,или дърво/ ,да е плосък,и да може да се ползва за тераса. Размерите са 732/366см. Моята идея е да се направи желязна скара,върху която да се поставят плоскости от водонепромокаем шпертплат,но не съм наясно как да уплътня фугите между плоскостите,така че да не тече,и какви /и колко/ носещи колони трябва да се поставят,изобщо как да бъде построена конструкцията.Височината е 220см. Благодаря ви предварително за всички мнения!
iva6ki - специалист
Пусни някаква скица поне и отдолу има ли помещение за какво ще се ползва,навес ли ще е :?
малко повече инфо,кой регион дали ще носи сняг и т.н.
oksimoron - напреднал
Скица нямам,но мисля,че ще мога да поясня. Значи,това е място,което е успоредно на тротоара,но е на по-ниско ниво от него около 150см./това е дългата страна/. Едната от късите страни ще се хваща за къщата,и по този начин покрива ще стане като тераса и подход едновременно,през който ще се излиза на улицата. От Шумен съм. След време идеята е под въпросния покрив да се донаправи помещение,състоящо се от една стая и кухня с трапезария. Искам да запитам още нещо.Може ли вместо метална,да се направи дървена конструкция,на която да се захванат листовете непромокаем шпертплат,така че да не тече,и как?Мисля ,че скоро ще мога да постна и снимки на сегашното състояние.Поздрави!
kukuchev63 - специалист
oksimoron написа:
Здравейте,търся помощ за следният вид покрив-трябва да е някакъв вид "лека" конструкция /метал,или дърво/ ,да е плосък,и да може да се ползва за тераса. Размерите са 732/366см. Моята идея е да се направи желязна скара,върху която да се поставят плоскости от водонепромокаем шпертплат,но не съм наясно как да уплътня фугите между плоскостите,така че да не тече,и какви /и колко/ носещи колони трябва да се поставят,изобщо как да бъде построена конструкцията.Височината е 220см. Благодаря ви предварително за всички мнения!
здравей просто няма как да се разминеш без да поставиш хидроизолация върху плоскостите ако искаш да не ти тече :toimonster:
kam34 - специалист
Виж къв линк има горе http://www.bigorltd.com/ върху шпертплата ще заспи.

Тема "Помощ за покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: