Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
от Justy » нед мар 25, 2007 9:58 am
от Тани » ср мар 28, 2007 1:33 am
А как се решава проблема със зареждането на батерията на GSM-а?
от Justy » ср мар 28, 2007 8:33 am
Ще проверя, но не съм чувал да има проблем с батерия, която не е изключена след зареждане. Може би трябва да се помисли и за юпиес ?
от Тани » ср мар 28, 2007 9:24 am
Имам предвид че при тези телефони кабела за данни и този за зареждането на батерията се включват в един куплунг , а не видях информация , че тази платка зарежда телефона. Малко ще е странно да го изключваш от време на време от алармата и да го закачаш на зарядно - не мислиш ли?
от Justy » ср мар 28, 2007 10:55 am
Телефона се захранва от устрайството GCM7. Виж в линка - Подробно описание от производителя тук - на сайта. Всичко се храни с 12 волта, което го прави пригодно за юпиес.
от batman » ср май 30, 2007 2:52 pm
От около половин година използвам това устройство и като цяло съм доволен от него. Единственото неудобство с което съм се сблъсквал до сега е сравнително честото рестартиране на GSM-а. Не мога да разбера причината за това: дали е от мобилния телефон, от самия дайлър или и от двете устройства в комбинация.
Телефонът преди да го използвам като система за оповестяване не ми е въртял такива номера, следователно остават останалите две възможности.
Ако някой има по-голям опит с този вид система моля да сподели опит. Ще съм благодарен.
И още нещо: Знае ли някой дали СОТ се навиват да работят с тези GSM дайлъри или твърдо държат да работят със своите.
от bobtosh » ср май 30, 2007 4:35 pm
аз ползвам същото устройство от близо шест месеца и съм много доволен!
направил съм си цялостна алармена система с UPS, датчици, сирени и т.н..

Един единствен път се е случвало да се върна и да намеря GSM-a изключен?! Незнам защо е станало това.

Според мен не е лошо изключване на GSM-a и всичко останало периодично - примерно 1 седмично.
от batman » чет май 31, 2007 10:25 am
Като го купувах не ми казаха, че трябва да се изключва профилактично, а и не смятам, че това ще помогне особенно.
Иначе и аз съм си направил цяла охранителна система, но захранвам с акумулатори, въпреки че съм предвидил и захранване. Причината, е че там където съм монтирал системата няма ел. ток., така че ми се налага да сменям акумулатора на около месец.
Мисля си дали именно това не влияе негативно на работата на устройството.
от Ronin » вт юни 09, 2009 12:32 am
Проблема с рестартирането на подобен вид GSM устройства е именно този......това е разликата между истинските(скъпарските както един колега казва по горе) GSM устройства ....Никой сот няма да може да работи с подобни устройства ......немислимо е поради тех.причини....
GSM Комуникатор свястен е между 200-600 евро от пъреите имаме на склад...вторите с поръчка......
от batman » вт юни 09, 2009 3:51 pm
Не съм писал по тази тема отдавна. Оказа се че съм оставил телефона на вибрации, което е и основната причината за отказите на дайлъра. Като набирам телефона, от вибрациите се размества кабела на телефончето и то изключва. Елементарно!
Иначе съм ного доволен от това решение! Що се отнася до СОТ, май вече не предирят толкова към техниката. По скромни наблюдения СОТ имат определени изисквания към разположението на модулите (точките) от системата, но и там се прави компромис. За тях е важно да си хванат клиента.
от Ronin » ср юни 10, 2009 8:58 am
batman написа:Не съм писал по тази тема отдавна. Оказа се че съм оставил телефона на вибрации, което е и основната причината за отказите на дайлъра. Като набирам телефона, от вибрациите се размества кабела на телефончето и то изключва. Елементарно!
Иначе съм ного доволен от това решение! Що се отнася до СОТ, май вече не предирят толкова към техниката. По скромни наблюдения СОТ имат определени изисквания към разположението на модулите (точките) от системата, но и там се прави компромис. За тях е важно да си хванат клиента.


Зависи от сот-а.......Ако нещо не ти е наред с техниката(разположението)и е изградено от трето лице а на клиента не му се дават пари за промяна а аз съм сот-а и ще нося отговорност за твоето имущество...как мислиш....дали ще има компромис за един обект с месечна такса 20-30 лв...при условие че отговарям за няколко хиляди обекта.....Не се занимавайте с аматьорски изпълнения !!


поздрави !
от lz1wvm » чет сеп 24, 2009 9:51 pm
Монтирали сме няколко такива комуникатора.Проблема с изключването съществува и при мен.Най вероятно е от амортизирането на батерията на телефона след време и последващо спиране на тока.В подробното описание на устройството препоръчват захранване на телефона през стабилизатор.Преди около 2 месеца направихме 2 комуникатора със стабилизатори на базата на LM 317.Трябва и малко радиаторче щото при набирането на телефоните,стабилизаторчето грее.Мисля,че първите два комуникатора работят добре с посочените модели,докато този от 190 лв. който е със СИМ карта прави проблеми.Тъй като модула е фабричен но антената е на печатната платка,която е варненска разработка.На Мтел тръгна с проблеми а на Глобул изобщо не пожела,макар,че показваше 45% ниво на сигнала.
от ditronix » съб сеп 26, 2009 9:40 pm
С този модул на ЕТА-СИС Варна и аз имах проблеми с ГЛОБУЛ.Стабилизаторите с LM317 са идеалното решение на проблема със самоизключването на СИМЕНС-ите.Сложил съм ги на над стотина телефона и рахатясах.Това,че се затоплят влияе много добре особено през зимата на обекти без отопление,защото телефоните се самоизключват и при ниски температури.Другият вариант е импулсен стабилизатор с 34063-там затоплянето липсва,но малко трудно се докарват платките,защото рябва да се ползват дросели,които се насищат при по-големи токове.Платките ги монтирам в опразнена от Li-ion елемента оригиналнабатерия за съответния модел телефон.Захранвам ги от комуникатора.
от edesign » чет окт 01, 2009 10:07 am
бихте ли пояснили какви проблеми сте имали с модула от 190 лв

http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11966

Ползваме 20 бройки, които сме започнали да слагаме от началото на годината до сега и не сме имали никъде проблем. Работим и с трите оператора дори на места където дава обхват 10%

Важно е да се отбележи, че захранването трябва да е хубаво поне 1 ампер. Ако се захранва с някакъв обикновен адаптер то при набиране се получават малки пикове, които с цифров мултимер не могат да се хванат и модула се рестартира.

И модулът не е на варненска фирма а на софииска
http://electronicsdesign-bg.com/
от lz1wvm » чет окт 01, 2009 7:29 pm
Проблема с това устройство при мен беше че не разпознава телефоните запаметени в СИМ картата.Пробвано както с +359 така и с 089(за глобул).При първо позвъняване устройството затваря линията.При нарушение набира само 2 от общо 4 тел.номера запаметени.Тъй като имах многократни запитвания до Варненската фирма,тяхното указание беше че трябва да ползвам трансформаторен захранващ блок(не импулсен).Макар че още при първото запитване им обясних,че пробите ги правим с чисто нов акумолатор,а импулсното е за евентуално захранване.Имаме монтирано един такъв модул,но може би и да е последния. :?
от ditronix » чет окт 01, 2009 8:55 pm
Бисере,ЕТА-СИС от Варна имат подобен на вашия модул.Проблемите,които имах с него бяха,че след задействие модулът избираше първия номер веднъж и след това биваше по всяка вероятност изхвърлян от клетката на оператора за няколко часа.Това продължи около месец и тогава го замених с твоят първи комуникатор,който ми изпрати.Така и не разбрах какво точно става.Тоя обект като че ли беше омагьосан.Първи там беше комуникаторът на ЕТА-СИС с GSM SIEMENS.После-тоя модул,накрая-твоят комуникатор.Големият майтап е,че всички тия щуротии у дома в тестов режи работят безпроблемно.За момента слагам комуникатори с GSM SIEMENS-различни модели,като на обекти без отопление през зимата ги захранвам със стабилизатори с LM 317,които се затоплят доста и не позволяват телефоните да се самоизключват от ниски температури,а там,където помещенията се отопляват,ползвам импулсни стабилизатори с 34063.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Мобилни устройства, GSM-и”