Такаа вижда му се вече края на идеята за въртящ се слънчев колектор.Идеята се роди от колектора на Интеграл2005-Focus 42 и оная прослолута тема във имоти.бг май беше филматопло я знае както и други хора от този форум   Та напърво време от снимки копирах чертежа на стойката на фокуса(дано не се сърдят много) и се получи това
След това прослолутото управление което никой не ще да ми продаде.Напърво време ви трябва позиционер и линеен мотор от сателитна чиния като мотора да е поне 18 инча а позиционера да е със дистанционно.
 Та напърво време от снимки копирах чертежа на стойката на фокуса(дано не се сърдят много) и се получи това
След това прослолутото управление което никой не ще да ми продаде.Напърво време ви трябва позиционер и линеен мотор от сателитна чиния като мотора да е поне 18 инча а позиционера да е със дистанционно.

Та напърво време от снимки копирах чертежа на стойката на фокуса(дано не се сърдят много) и се получи това

принципно трябва да удържи дефакто чак след като сложих колектора и заварих и анкерирах всичко видях едно потенциално слабо място точно на планката за раглобяване на задната опора.Но мисля при първа възможност да заваря една усилваща опора от единия крак на голямата опора до вертикалната част над планката за да няма огъване на конструкцията при внезапен порив на вятъра.Иначе ми бяха споменали за 60 кг на квадратен метър демек 120 кила за целия панел странично натоварване
 принципно трябва да удържи дефакто чак след като сложих колектора и заварих и анкерирах всичко видях едно потенциално слабо място точно на планката за раглобяване на задната опора.Но мисля при първа възможност да заваря една усилваща опора от единия крак на голямата опора до вертикалната част над планката за да няма огъване на конструкцията при внезапен порив на вятъра.Иначе ми бяха споменали за 60 кг на квадратен метър демек 120 кила за целия панел странично натоварване  

,макар водата да загря само до 47 градуса.Но колектора работи стационарно че не съм пуснал в ход следящата система и имаше малко проблемче със гъвкавия маркуч от горната страна.Но опитите продължават
 ,макар водата да загря само до 47 градуса.Но колектора работи стационарно че не съм пуснал в ход следящата система и имаше малко проблемче със гъвкавия маркуч от горната страна.Но опитите продължават   .Ама за сега ще кара така че почвам ремонт на кухнята и не ми се занимава пък и количеството на топлата вода и без това е твърде голямо за сегашната ми консумация.
 .Ама за сега ще кара така че почвам ремонт на кухнята и не ми се занимава пък и количеството на топлата вода и без това е твърде голямо за сегашната ми консумация.