Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
poluno6t - помощник
Колеги моля за вашето мнение:)
Имам в всекидневната си вътрешна изолация с 2 см фибран , а за да няма влага към кумина си имам пвц розетка с която си смучи комина по малко въздух от стаята.По този начин си обира влажния въздух , а влага и мухъл нямам вече един сезон'Ефективноста е Изключително голяма.
Сега е ред на спалнята,там е северна стая и имам голям конденз.Целта ми е да изолирам пак с Фибран 2 см а вместо комин(комина се ползва от по долните етажи на къщата) ще ползвам друга дупка към таванско помещение и през самата дупка слагам Битов вентилатор с датчик за влага..
Когато си дърпа влажносттта пак ще имам ефективност без влага..

Моля за вашите съвети . Някой правил ли е нещо подобно :)

Докладвай
chapara - майстор
Вътрешна топлоизолация се прави изключително и само с вата. :cool:
рашкета - специалист
Обясни де, каква вата? На стените и на таваните по един и същ начин ли се прави?Нещо за паропропускливост и т.н.
Тук има лаици ......... :lol: :lol: :lol: :lol:
poluno6t - помощник
Аз не искам да засягам великата и невъзможна за математиците тема за вътрешната изолация.Дали вата , стериопор или фибран:)
Аз вече си ползвам този вид изолация + посочения по горе метод и нямам влага , а ми е топло доста:)

Въпроса ми е виждате ли някакви пречки вентилатора с датчика за влага да си върши работа самичък и да си живуркам пак.

Ако има такива пречки ще пребягма до Б варянт с друго вентилаторче.
Нали е направи си сам форума , може и вие да кажете някой съвет.
Благодаря
ralev - специалист
poluno6t написа:

Въпроса ми е виждате ли някакви пречки вентилатора с датчика за влага да си върши работа самичък и да си живуркам пак.
Ако не ти пречи, че ще включва и посред нощ докато спите.
chapara - майстор
И зад фибрана е яко влага и пълно с плесен и мухъл, който педизвиква страхотни алергии и болести, башка ток за вентилатора и в не малка степен , както каза колегата, шума нощем.Щом си наясно с топлоизолацията и си решил какво ще правиш, защо изобщо задаваш въпроси.Карай си както знаеш :-D
8180 - майстор
chapara написа:
И зад фибрана е яко влага и пълно с плесен и мухъл
И що пък тъй - каква е разликата от ватата?
poluno6t - помощник
Благодаря за съветите.Спрял съм се на модел който е тих и уж работи добре ТУК
http://mmotors.eu/index.php?page=shop.b ... mid=101.Ще видим в бъдеще.
Разликата между ватата и другия вид изолация е , че стиропора(проницаем–диша-консумира плесен,възпламенява се лесно и отделя не полезни в-ва от горенето) и фибрана(непроницаем ,невъзпламеним) е лесно раним и съответно лесно поправим,Ватата с гипсокартона са -трудно раними.

Ватата има голям обем въздух(ако нямаш външнаизолация по- лесно се набива влагата във ватата) докато фибрана си е непроницаем и е директно залипен( по малко въздух)
Влагата се получава от вода+течове(аз такива нямам) и съпрекосновениетона топло и студено.
И така де ако съм изолиран и влажния въздух си заминава с вентилатора Къде ще се образува влагата драги ми колега.Системите ареко са на същия принцип но далеч по скъпо..ето тук
http://www.bezvlaga.com/zashto-aereco/t ... na-aereco/.
Аз се престраших да направя това в едната стая преди година и добре си работи.Сега спалнята.
Ако говорим за утвърдена техника , красота и финес , то всеки знае какво точно трябва да се прави.Аз обаче имам идея да си купя все някога ново жилище :)

Благодаря на отзовалите се
jekasus - майстор
poluno6t тоя вентилатор като смучи, да кажем средно 100м3/h, трябва и да влезе толкоз отнякъде, иначе ефекта никакъв.

Тема "Вътрешна изолация и вага" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: