Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dodishefa - напреднал
Бойлера е Дипломат 80л хоризонтален.Днес забелязах,че след изключването на бойлера стрелката му продалжи да се покачва на горе. Покачи се с едно деление на горе и спря. Термореголатора не е до край,сега сам го върнал още малко назад. Според компетентните в тази област какъв е проблема и това опасно ли е?
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо търсиш проблем? Термометърът е много инертен и отчита покачването на температурата със закъснение.
dodishefa - напреднал
Търся проблем,защото сега стрелката се покачва с едно деление на горе от нормалното до сега и затова върнах малко термореголатора.
AAsat - специалист
При мене е подобно с бойлер ЕЛДОМ - водата е достигнала определена температура, терморегулатора е изключил и термометъра показва до някакво деление. След едно нормално къпане стрелката на термометъра на практика не променя положението си.Температурата на водата няма как да не е паднала.При включване за ново нагряване термометъра показва все по-висока температураи и стрелката отива почти на края на скалата. По моята логика най-вероятно показанието на термометъра не е коректно но е много некомфортно да гледаш стрелката в крайно положение. Вероятно може да се измисли опция с допълителен термометър за да се установи какъв е точно проблема.
tysonlkr - специалист
Аз си обяснявам така нещата, освен че термометъра е инертен. Разположен е на отдалечено място спрямо нагревателя, докато се изравни температурата на водата в целия бойлер трябва определено време и за това се покачва малко след изключване :)
baretata_7_62 - специалист
Проблема не е никакъв проблем. Да термометъра е малко инертен но циркулацията на топлата вода в бойлера е по виновна. Тои ти отчита температурата на бойлера само в горната част. Незнам при хоризонталните дали е така, щото те са малко объркани. Като ти загрява нагревателя водата, тя отива на горе. Загрятата вече вода още не е достигнала до търмометъра, а след като достигне му трябва и малко време за да отреагира. А втория ти проблем със още по загрята вода след къпане се наблюдава при постоянно включените бойлери. Като пуснеш топлата вода, на входа на бойлера влиза студена и нагревателя се включва и пордължава да загрява вода и да отива нагоре, при вече загрятата. Горе при търмометъра се получава нещо като натруване на топлина и реално темепратурата се повишава, но в същото време е влезнала доста студена вода която още не се е смесила с топлата в бойлера. Иначе казано не може да се разчита на 100% на тези термометри, дават ти само оринтировка колко градуса ти е водата в горната част на бойлера. Аз прилагам органолептичния метод. Гледам пише 50-60 градуса, обаче пиапам долу ниско бойлера хладен на пипане, в средата също хладен, оп по високо топъл на пипане. И реално остановявам че разполагам с 1/3 от 80литра 55 градуса топла вода. И си решавам дали ще ми стигне или не :)

Тема "Проблем с бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: