Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Приветствия!

Споделете идеи за ръчно изработен домашен ароматизатор, моля. :)
Искам да си освежа атмосферата, обаче не с купешки ароматизатор. Най-елементарното е мрежеста торбичка с билки, но съм отворена и към нови идеи! :)

П.П. - приемам и идеи за видове приятно ароматни билки... :)
Фло - специалист
meister написа:
Приветствия!

Споделете идеи за ръчно изработен домашен ароматизатор, моля. :)
Искам да си освежа атмосферата, обаче не с купешки ароматизатор. Най-елементарното е мрежеста торбичка с билки, но съм отворена и към нови идеи! :)

П.П. - приемам и идеи за видове приятно ароматни билки... :)
Това с мрежестата торбичка не става за ароматизатор,още повече и да освежава.По-скоро към чувал количество може да ухае приятно за няколко дена,докато събере прах. Най-елементарно става като си купите 30-50 мл. етерично масло,примерно лимон,портокал,бор, и т.н. и го забъркате с леко овлажнен бентонит от 250-300 гр..Бентонит на гранули си продава в магазините за домашни любимци като котешка тоалетна.Друг е въпроса ,ако имате много дъхави билки и искате да извлечете аромата от тях за да се приготви домашен ароматизатор.Там вече не е толкова елементарно,но също може да стане и в домашни условия.
Последна промяна от Фло на пон юни 25, 2012 8:59 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Винаги е неприятна миризмата на изкуствените ароматизатори!
Може би една торбичка с мащерка (или с борови връхчета) ще оправи положението, но не знам колко време ще изкара.
zimel - специалист
Сетих се за райт против комари, вътре има един мощен резистор, който се нагрява при включване в мрежата (220 в.) и изпарява таблетката или течност... може тази течност да е ароматизирана , а не химикала за комари.

Не си спомням точно, но резистора вътре беше... :? някъде 33 килоома на 5 вата разсейвана мощност.

Пак да кажа, говоря на изуст, но това лесно може да се провери.
fox_vt - майстор
Е ми то има такива ароматизатори например тоя на амби пур с трите шишенца,фитилчето на всяко шише влиза във тръбичка която се нагрява и изпарява течноста.На всеки 45 минути се превключва на друго шишенце за да не се свиква с аромата.До тук със фабричните работи :lol: тъй като резервните шишенца струват майка си и баща си си ги пълня със наливен парфюм на случаен принцип,като цена 3-4 лв и издържа цял месец.
sspoko - специалист
http://www.modazadoma.com/index.php/pro ... krasa.html поразгледай тук току виж някоя идейка може да се пригоди
255388 - специалист
fox_vt написа:
Е ми то има такива ароматизатори например тоя на амби пур с трите шишенца,фитилчето на всяко шише влиза във тръбичка която се нагрява и изпарява течноста.На всеки 45 минути се превключва на друго шишенце за да не се свиква с аромата.До тук със фабричните работи :lol: тъй като резервните шишенца струват майка си и баща си си ги пълня със наливен парфюм на случаен принцип,като цена 3-4 лв и издържа цял месец.
Къде ги продават тия наливни парфюми? И аз имам един Airwick, който скоро привършва, а не ми се дават по 10лв. за едно шишенце.
fox_vt - майстор
Ами имаме тук един малък магазин като книжарница е но имат и наливни парфюми,избираш си аромат и колко капки да капнат във избрано от теб количество неутрален разтвор.Или за амбипура едното шишенце излезе към 8 мл и сме капнали 8 капки по едиколко си ст не помня тоно колко и те така.Там по софето няма начин да нямате и специализирани магазини от тоя род.
Junak - майстор
А някой да знае каква представлява този неутрален разтвор?
fox_vt - майстор
Питах и аз навремето и ми казаха че и той имал някаква собствена миризма като даже някои с по чувствителен нос си поръчвали само него без да капят капки парфюм.Вече какво точно му е съдържанието нз.

Тема "Направи си сам... ароматизатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: