Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sspoko - специалист
Имам следния казус преди една седмица ВИК смени централния водопровод които захранваше населеното място при което казаха че трябва да изнесат водомера на линията на на имота или до два метра по навътре така било по нормативи до тук добре но лицето на парцела ми е само 5м там е "порта" ако бяха разкопали за шахта пред или след нея просто ме лишаваха от възможност да мога довлизам с колата поне и постигнахме някъкв компромис да изкопаят шахтата с водомера в съседния парцел, сега разбирам със закъснение за съжаление че съществувал вариант на мобилна шахта много малък като размер която може без проблем да се нонтира така че да не ми пречи на входа и а също да не е в съседния парцел самоче ми казаха че трябвало аз да я заплатя. Та въпроса ми е има ли нормативна база на която да се позова и да изискам поставянето на такова съоръжение за сметка на ВИК при положение че промяната е по тяхна инициатива.
colyo - специалист
Можеш да сложиш водомера навсякъде, но ще се появи проблем със студа. При нас ползваме табла за измервателни прибори и задължително се предвижда обогрев ако е над земята. Друг поносим вариант е да я направиш така , че да я надкрачваш като влизаш с колата.
sspoko - специалист
Този вариант техния е перфектен защото е само едно ф 200/или там някъде водомера е вътре и се вади при необходимост с специален ключ има си и тапи за студа въпроса е дали имам основание да ми сложат такава за тяхна сметка или наистина трябва да сия купя защото имам сериозни съмнения че се опитват да ме скокнат като си спестят разхода.
colyo - специалист
Ако не е много скъпо удоволствие направи си го сам. Знам, че е тъпо , но и мен си ме врътнаха и вместо да хабя бензин и нерви приклекнах и си направих сам всичко, пък накрая само дойдоха да ми пломбират водомера.

Тема "Мобилна шахта за водомер???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: