Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Rashev - напреднал
Здравейте
В многофамилна къща в приземно подстълбищно помещение високо един метър и половина и около 3 куб. метра без никакви отвори , само врата към него в последната година се образува много мухъл. Използва се за склад на непотребни вещи.
Как да се реши проблема с мухъла? Мисля да пробия една дупка в тухленета стената, която е 30-35 см дебела, която да води на вън.Дупката да бъде във формата на квадрат - 20 см страна или кръг с диаметър 20 см и от вътре и от вън да сложа по една пластмасова вентилационна решетка.
Това ще реши ли проблема? А дупката къде да се пробие долу до под или възможно - най-високо до тавана?
А някакво друго решение?

Предварително благодаря за отговорите.
VLADO66 - майстор
Пробиваш възможно най-горе стената,а вратата възможно най-долу.Целта е да се получи засмукване от стълбището.Обратния вариант ще вкара въздух от вън.
8180 - майстор
VLADO66 написа:
Целта е да се получи засмукване от стълбището.Обратния вариант ще вкара въздух от вън.
"Целта" ми изглежда разумна, но съм малко скептичен - описаното (и необходимо) движение би се получило в помещение с източник на топлина. В случая не е така, особено през лятото - не изключвам да се получи обратното и да се влошат нещата.
sdeath - специалист
Ето ти една "бабина" рецепта - в някакъв керамичен съд или друг съд постави не много голямо парче ( 500-600г) негасена вар, която поглъща влагата и проблема е решен :)
profy - специалист
sdeath написа:
Ето ти една "бабина" рецепта - в някакъв керамичен съд или друг съд постави не много голямо парче ( 500-600г) негасена вар, която поглъща влагата и проблема е решен :)
=D>
По-ефективно на дребни късчета.
И съвсем не е "бабина".
А представлява обект на цял съвременен раздел в химията -
Хемисорбционни екзотермически реакции,
а повърхностната активация - Пневмотранспортни химически реакции.

Тема "Решение -мухъл в затворено подстълбищно помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: