• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Сигурно ще прозвучи глупаво, но се налага /не ме питайте защо../ да монтирам казанчето на моноблок Видима на поне 10см нагоре от чинията #-o
Моля за съвет от знаещите как да стане.
По принцип може ли да се излъже и да се раздели казанчето от чинията на моноблок?
Сигурно на никой от форума не се е налагало да прави подобно нещо, но все пак някакви идеи са добре дошли.
Другото решение е да купя нова чиния и казанче :headbash:
VLADO66 - майстор
За 10см. ще се вкараш в голям филм-нови шпилки, удължения и уплътнения за водата, ще стане нестабилно и пр.
VLADO66 написа:
За 10см. ще се вкараш в голям филм-нови шпилки, удължения и уплътнения за водата, ще стане нестабилно и пр.
Мога да сложа ново казанче, но ме притеснява как да стане уплътнението към чинията, да не тече
Тани - модератор
И все пак ако кажеш причината може да "те разубедим" , като намерим решение на другия ти проблем!
рашкета - специалист
Не вярвам причината да е сериозна.Откажи се, докато е време.
Ако все пак успееш пусни снимки да се повеселим.
Няма ли някой да предложи решение.
Не ми се купува нова чиния и казанче
torbalan - Дървен философ
е, няколко души ти казаха - кажи каква е причината, може да се измисли друго решение...

иначе - трябва ти 10 см. профил, който да копира моноблока и да е от водоустойчив материал...
по-дълги шпилки и т.н...

става и от материал, който не е водоустойчив, и с някакви широки маркучи - абе приключение си е :)
torbalan написа:
е, няколко души ти казаха - кажи каква е причината, може да се измисли друго решение...

иначе - трябва ти 10 см. профил, който да копира моноблока и да е от водоустойчив материал...
по-дълги шпилки и т.н...

става и от материал, който не е водоустойчив, и с някакви широки маркучи - абе приключение си е :)
Не ме устройва с профил.
Ще слагам една специална дъска за възрастен човек, която сега в това положение, опира до казанчето и стърчи с около 3-4 см от чинията навън.
Трябва да повдигна казанчето на 10-15 см и връзката казанче/чиния да е с тръба, за да мога да дам дъската 3-4 см назад за да пасне на чинията. Това ми е проблема.
torbalan - Дървен философ
Ами значи шпилки, гайки и тръби с подходящи размери...
Уплътнения, евентуално силикон...

И повечко търпение :)

Няма ли вариант ако стената е близо (както е в малките тоалетни в панелките) въпросната дъска да се закрепи за стената?
torbalan написа:
Ами значи шпилки, гайки и тръби с подходящи размери...
Уплътнения, евентуално силикон...

И повечко търпение :)

Няма ли вариант ако стената е близо (както е в малките тоалетни в панелките) въпросната дъска да се закрепи за стената?
Не става за стената...
По конкретно - как да уплътня тръбата от казанчето към чинията? Ще взема ново казанче
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за моноблок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: