• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
barborino - специалист
Здравейте!
Имам сондаж 18м, ф110мм и дебит 5лит/мин(лятото).Водата от сондажа я ползвам за поливане на трева 200м2 и дръвчета. Интересувам се тази помпа дали е надеждна? :?
dragozow - майстор
Това е винтова помпа, колко пари ти искат за нея и къде я гледа? Питам защото такива помпи внасят няколко фирми с различно качество. Понякога си заслужава да дадеш 30-40 лв за да нямаш ядове.
barborino - специалист
Гледах я в "Коледжиков" на цена 225лв.
Krass - майстор
barborino написа:
Здравейте!
Имам сондаж 18м, ф110мм и дебит 5лит/мин(лятото).Водата от сондажа я ползвам за поливане на трева 200м2 и дръвчета. Интересувам се тази помпа дали е надеждна? :?

5 литра? :? Това означава, че нямаш никаква вода.
dragozow - майстор
barborino написа:
Гледах я в "Коледжиков" на цена 225лв.
Чие производство? Евтина е даже за китайска, утре ще ти снимам една такава счупена.
dragozow - майстор
Наистина е прекалено евтина. Аз внасям същите от Китай и гарантирам че тази не е в масло. Ако беше така нямаше да пише "максимална дълбочина на потапяне". Аз имам 4 такива модела с двигатели в масло и те могат да се потопят на толкова метри, колкото е напора без да им стане нищо. Някои неща от описанието ме хвърлят в размисъл, но няма да влизам в подробности. Хубава такава помпа струва над 300 лв, не говоря за маркова, цените на Grundfos и Subline са умопомрачителни. На хубавата помпа всичко ще е неръждаемо, включително и винтовете и има вграден възвратен клапан. Ето една евтина на която винта се е отделил от вала:
ИзображениеИзображение
hotrider - специалист
dragozow написа:
Това е винтова помпа, колко пари ти искат за нея и къде я гледа? Питам защото такива помпи внасят няколко фирми с различно качество. Понякога си заслужава да дадеш 30-40 лв за да нямаш ядове.
колега какво имате в предвит че е винтова помпа? Вие виждал ли сте такава някога, това е
винтова помпа
така като я гледам си е нормална центробежна многостъпална помпа. това със сух или мокър мотор не е от значение понякога до колко метра може да се потапя. ако ще се купува 3 цолова помпа както им викаме, истината е една, всичко друго е компромис за сметка на качеството, искате добра помпа SQ е правилният избор въпеки голямата и цена.
dragozow - майстор
QGD са означения на винтовите помпи, ето:
http://www.diytrade.com/china/pd/104582 ... _pump.html
Виждал съм такива помпи, до мен имам 3 европалета с помпи. Винта на снимката е именно в моите ръце. В момента имам налични 7 модела 3 инчови помпи, твърдя че ги познавам добре. Винтовите помпи нямат турбина, а винт. Разликата е че могат да поемат частици до 250 грама на кубик, докато останалите сондажни най-често са до 100 грама на кубик. Обикновено се купуват за нови сондажи в които все още има механични примеси. Grundfos SQ серията са хубави...но знаеш ли колко струва SQ 3-55? Само 1289 лв. Имам големи наблюдения и почти никой не си купува такава да полива 200 квадрата трева. Пожелавам на всички да могат да си купят SQ, но реалността е много различна. Ако китайска хубава градинска помпа струва 150-200 лв може да се хвърлиш на маркова за 300 лв. Тук обаче разликата е доста голяма. Ето малко по-научно за винтовите помпи:
http://engineering-review.bg/engineerin ... 13&id=1694
barborino - специалист
За Grundfos SQ всички знаем,че са добри. Но с тези технически параметри за мойто сондажче 5лит/мин. :?(А за парите да не говорим!) Вярно сондажа не е разработен,но и два ,три пъти да се вдигне обема на водата пак е нищо за Grundfos SQ,ще го пресушава за миг. Все си мисля,че тази помпа KAILO 3QGDa1.8-100-0.75 за тези пари и с 2год. гаранция ще ми върши работа.Ще работи по 30-40 минути през ден,два и при късмет може и да изкара 100г. :-D Ама знам ли :?
dragozow - майстор
Grundfos SQ в Win caps(техния каталог) има около 90 модела, винаги ще се намери за твоя случай. Например 1-35 дава 1 кубик на час на 34 метра:
Изображение
Цената е 1060 лв с ДДС. Тези 5 литра/мин могат да станат повече.
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за Потопяема помпа KAILO 3QGDa1.8-100-0.75" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: