Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Дайте си мнението за бобовдолските въглища.Тази зима за взех такива,дали съм се прекарал.
freshenero - специалист
Не си се .След тях са само Домбаските,като калоричност.Виж ако беше взел Пернишки,Щеше да се прецакаш-горят а не топлят.
grants - специалист
а някой да ги е карал на виадрус 20кв-какъв разход дават
filmatoplo - майстор
3-4 тона и малко дърва :? толко гори един комшия , но това е доста наизуст :) .
grants - специалист
Струва ми се ,че много малко хора са ги ползвали.
XaMaB - напреднал
И аз другата седмица мисля да взимам от Бобовдолските въглища. Дори ми казаха, че карали повече време от домбаските но ще го видим този мит.
Притеснява ме само това, че някои ти карали Пернишки за Бобовдолски понеже нямало разлика на външен вид :))
За виадрус 37кв. мисля да взема 8 тона пък ще видим. 241лв на тон с транспорт мисля е добра цена
Panzer - специалист
Да споделя и моя опит. По-миналата година бях на бобовдолски въглища, горят много и отдават много топлина, единствено не ми хареса това, че изгаряха бързо. Миналата зима бях с пернишки и от тях съм много доволен. Бяха минали през обогатителна и горяха почти колкото бобовдолските, но по-дълго време. За колегата горе: бобовдолските минават на пресевна и може да си вземеш примерно определена фракция( по спомен мисля че си бях взел 4-ка), докато за пернишките мисля че нямат тази опция.
mityom - специалист
ми те и домбас ги мешат с бобовдол,мислих да взема такива ама нещо не ми се рискува тука са 280с превоз а домбас 380(тука е Велинград)
lakosste - специалист
И аз миналата зима пробвах така наречените бобовдолски.Взех ги от един склад в асеновград,обаче когато беше големия сняг и ги бяха вдигнали от 240 на 300 лв.Не съм доволен-имаха доста пепел човалите и бяха с по 2-3 кг. по-малко от колкото трябва да са.И в краина сметка извода ми е ако горя за 10 лв.домбас със по малко въглища то със повече въглища горя и бобовдолски за 10 лв.Това е при повишената им цена която беше в средата на зимата и при цена на донбаса мисля че беше 400 лв.Отделен е въпроса колко тези въглища са били бобовдолски и съответно другите донбаски.
Да попитам и колегата от хасково от къде ги е поръчал и на каква цена?
grants - специалист
Тук има нов склад и ги карат на място за 250 лв с безплатен превоз.В Хасково до сега ги е ямало този вид въглища.

Тема "Бобовдолски въглища" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: