Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
borchev - помощник
прегледах доста(всички) теми из форума за този тип строителство, но покрай всички се завъртат разни интриги и потребители с много никове....мисълта ми е:предстои ми пролетта строеж на къща, един етаж 3 малки спални по 10-тина квадрата 40кв дневна с хол и кухня+баня с тоалетнакъм 80кв горе долу.....
кои са РЕАЛНИТЕ фирми, майстори и т.н., при които си струва да отида за оферта и какъв бюджет да си приготвя приблизително, ще се строи в с.Рударци (до София)
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
NoFace - помощник
Нормално е да има много и противоречиви мнения по темата "сглобяеми къщи". То е същото като споровете "бензин - дизел", "газ-бензин", "мъже-жени" и т.н.
Фирми много, колко са читавите- друга тема. Преди 5-6 години и аз се бях запалил на тема "сглобяема къща". Поговорих с братовчед си, който е строителен инженер - конструктор. Първоначално беше, меко казано скептичен. Но го изнудих и отидохме до Асеновград - Явор. Така се случи, че попаднахме на един от собствениците и двамата с брат'чеда се разляха по темата. В резултат на излизане скептика (братовчеда) ми каза, че е влюбен в тези къщи.
На мен пък ми хареса най-много това, че работят с гипс-фазер, а не с ОСБ.
Въпреки това нямам такава къща, защото бюджета ми не го позволява (цената е приблизително като за монолитно строителство). Единствения (поне за мен) недостатък на този тип строителство е по-малкия експлоатационен срок. Но за кого да строя на село (защото там искам къща - не в лудницата на някой голям град). В следващите 40 години дъщерята едва ли ще иска да живее на село. А аз я съм от зелената страна на тревата, я не. Предците ни са строили за поколения напред, защото поколения наред са живели все на едно място. Сега сме принудени да си следваме работните места, а не къщите.
Хайде да приключвам, че нещо се олях.
Засега имаш един глас за http://iavor.net/

П.С. Иначе ще следя с интерес темата, нищо чудно да ти стана съсед ;)
shotik - майстор
По пътя за Банкя от към Филиповци ,като се влиза в града е вилна зона "Иваняне".
На кръстовище с кръгово движение има двор и в него има сглобена къща и там е офис или производител.
Само това мога да напиша,друга информация трябва да потърсиш лично там,скоро няма да ходя ,за да питам и да пиша.
Удобното за теб ще е ,че е близо до София и Рударци.
Стефко - специалист
При моето проучване и аз ходих до същата фирма в Асеновград. Какво да кажа? Отказах се от услугите им още на първия половин час. Най-вече от цените им. Защото там има малко работници, и много вождове, разположили се удобно в многото стаи в дървените им бунгала. И всички те очакват тлъсти заплати от приходи от мераклии/балъци/ за дървените им изпълнения.
Проучих и много други фирми за дървени къщи. И всички те се конкурират кой по-висока цена ще предложи. А не по-ниска. Всичко това ме отказа от дървена къща. И предприех друг вид строителство - с метална конструкция. И не съжалявам.
Tsilkov - майстор
Стефко написа:
Защото там има малко работници, и много вождове, разположили се удобно в многото стаи в дървените им бунгала.
Аз нямам пряк контакт с такива фирми точно защото никога не се е стигало до поръчка ,но наблюденията ми при разговори/посещения са подобни - много вожд / малко индианец.При подобна фирмена структура няма как да очакваш адекватна цена, качество, комуникация и отзивчивост [-X .Виж ако им възлагаш 30 къщета на морето или в планината с подобен персонал биха били доста адекватни ,ама за 100-200 квадрата къща :?
borchev - помощник
къща с метална конструкция също е приемлив вариант, важното е съотношението на цена/качество в Рударци района е лекичко свлачище (чакам къщата на съседа да дойде в моя парцел) така че търся сравнително лека конструкция, като ще се наблегне на добра основа, за да може цялата къщурка да си върви надолу.Написах майстори и т.н., защото считам че хора,занимаващи се с такава дейност, работници настоящи или бивши в подобни фирми знаят тънкости, на които трябва да се наблегне, от които примерно фирмата изпълнител гледа да спести като разход.
Стефко - специалист
Минал съм през цялата одисея по изработка на къща с метална конструкция. Доста неща знам, но сигурно има още какво да науча. Но с това, което знам, мога спокойно да стана технически ръководител, и изпълнител на такава къща.
Вадим Владимиров - специалист
Стефко написа:
Минал съм през цялата одисея по изработка на къща с метална конструкция. Доста неща знам, но сигурно има още какво да науча. Но с това, което знам, мога спокойно да стана технически ръководител, и изпълнител на такава къща.
Боже, пази ни!
vipltd - специалист
Лека стоманена конструкция.Строим във Вакарел,по индивидуален проект.4 човека бригада,от които 2-ма работещи вождове и 2-ма индианци.
Собственика е може би единствен в БГ,който е доволен от строителите.
Следващият ни проект е в Драгичево.
borchev - помощник
скъпичко ми идва 400евро/квадрат без довършителните работи, като цяло и разумна цена се търси :)

Тема "Фирми/майстори за строеж на сглобяеми къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: