Колеги дайте малко рецепти за консервирането на печени чушки в буркани?
Печени белени чушки
месести чушки (сорт капия), за предпочитане червени
сол
Начин на приготвяне
Чушките се почистват от семето, измиват, опичат и обелват. Посоляват се на вкус и се нареждат плътно в буркани, като се притискат, за да не остане въздух. Запечатват се с капачки и се стерилизират 20 минути.
От просто по - просто
И още една рецепта:
Мариновани печени червени чушки
Необходими продукти
80 бр. печени червени чушки
2 ч.ч. винен оцет
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. сол
1/2 ч.ч. захар
500 г моркови
2 бр. глави чесън
1 връзка кервиз
Начин на приготвяне
Чушките се обелват. Морковите се нарязват на колелца. Чесънът се обелва и нарязва на едро. Кервизът се измива и нарязва. Всички зеленчуци се смесват и заливат с оцета, олиото, захарта, солта. Престояват 3 часа. Пълнят се бурканчета и се запечатват. Стерилизират се 20 минути от момента на завирането на водата.