Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Боядисвам фасада на къща. Майсторите боядисаха две от страните. В момента фасадата е на финно пердашена варова мазилка. Тази зима улуците се бяха запушили и водата течеше директно върху част от терасата. Там мазилката се изрони. Майсторите ми предлагат с цялата част на едната страна на фасадата да я направят с циментова шпакловка, като ще я завършат с гъба, за да не е гладка и да не се различава от мазилката на другите старни. Купихме вчера бяла шпакловка с фибри. Има ли вероятност по този начин тази "шпакловка" да се напука , ако се направи директно върху варовата, защото ми казаха, че няма нужда от армираща мрежа?
П.С. Финно пердашената е с мраморно брашно, ако има някакво значение.
koldi811 - специалист
без армировка,ще се напука!
koldi811 написа:
без армировка,ще се напука!
И аз така предполагах. Увериха ме, че зависело от майсторите и било излишно да ме набутват с мрежа. В шпакловката имало фибри, които предпазвали от напукване и щели да я изпердашат добре. Мазилката била с мраморно брашно и била много здрава. Подписахме договор за 5 години гаранционен срок.
mitko414 - специалист
Възможно е да греша, щото не съм специалист, но имам подозрение, че майсторите не са искали да слагат мрежа за да им е по-лесно, не за да ти излезе по-евтино. Без мрежа ще минат с една ръка, ако слагат мрежа, трябват поне две.

Помисли върху две неща:

-- с колко процента ще ти се оскъпи, ако ползваш мрежа?

-- как си гарантираш гаранцията? Част от сумата за плащане е банкова сметка, разпореждана от теб, и ще я платиш след като изтече гаранционния срок или имаш "гаранционна карта"?

Тема "Възможно ли да се пердаши циментова шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: