Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stoyan4o - напреднал
Четох статията за работата при оформяне на отвори в стената и в края
беше написано препоръчително да се работи с леки материали като
работим на терасата.Някой знае ли как може да се сметне макс натовар
ване на конзолата,защото ако съседа под тебе я иззида също е добре
и сметките ще се променят...
MASTER - специалист
Танк ли смяташ да качваш на терасата :roll: че се притесняваш.
Има една наука - Съпромат се казва, изучи я, и ще можеш да смяташ.
Не зная за Съпромата, но не ми известно дали има извънземни! Мисля, че това е форум в който трябва да си бъдем полезни - кой с каквото може. Та на темата за конзолата. При мен съществува същия проблем с изнесена тераса. Направих консултация със специалисти в стротелството. Вариантите са два - първи: издадена тераса - товароносимост до 400кг. на квадратен метър; втори - терасата е част от плочата - тогава товароносимостта се покачва чувствително. Аз съм направил стени от Итонг, сложил съм алуминиева трипластова дограма. Мисля да сложа един голям кухненски шкаф и готварска печка, като шкафа с мивката и миялна (малка) ще стъпва на 2/3 на избитата подпрозоречна стена. Натоварването от газобетона, дограмата, изолацията и обзавеждането по мои изчисления не е повече от 900кг. (разпределени по цялата тераса) - т.е. нямам място на което да надвишавам товароносимостта на кв.м. За застраховане получих съвет терасата да бъда укрепена от долната страна, с ъглови конзоли в двата и края - това естествено при добри взаимотношения със съеда отдолу!
Молбата ми е ако някой е има мнение и може да даде съвет да го даде, а не да ме праща да изучавам разни инженерни науки :)

Тема "натоварване на конзолата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: