Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
galivar - специалист
Здравейте,съдомиялната ми е midea,но много често се запушва с варовик една част която не знам каква е и за какво служи,затова искам мнение ако някой знае.Частта представлява една пластмасова плоча,и през нея влиза водата след клапана,и вътре е нещо като лабиринт,и точно този лабиринт се запушва често и се налага да я отварям и да кисна с оцет.Дали ако вържа директно маркучите без тази джаджа ще работи съдомиялната?
Благодаря ви предварително за отговорите!
galivar - специалист
mariayn написа:
вземи и снимай
За съжаление не мога в момента да снимам,понеже вече и затворих капаците,но представлява пластмасово прозрачно нещо като разширителното казанче на автомобилите,но вътре се вижда нещо като лабиринт и от там минава входната вода,като от там отива в казанчето за сол.Намира се на страничния ляв капак горе-долу по средата,и се захваща с една гайка от вътрешния край където е коша.
MMIel - специалист
Варовик се отлага, когато има висока температура, а там на входа няма такива предпоставки. Какво точно прави съдомиялната, когато "натрупа варовик"?
galivar - специалист
MMIel написа:
Варовик се отлага, когато има висока температура, а там на входа няма такива предпоставки. Какво точно прави съдомиялната, когато "натрупа варовик"?

Възможно е и да не е варовик,представлява някаква бяла субстанция,и се запушва,и не пълни вода.

Edit:
Потърсих в нета инфо и се оказва че това "незнайно"нещо май е някакъв смесително-дозиращ съд,но не съм сигурен.
MrMurdjo - майстор
Тези кладенчета са част от някаква система за защита от преливане. Моята е Санг, но имаше също подобно запушване. Само че субстанцията беше черна и приличаше на някаква гъба. Там обилна циркулация няма, само се пълнят и изпразват. Купих бадева нов входящ клапан, преди да схвана системата. А тя е, че клапанът има хидравлична връзка с тези кладенчета и блокира, ако там се напълни с вода.
Беше много упорито и няма достъп за механично почистване. Гореща вода с ръчния душ и после сипвах по малко Тубофло (за отпушване на канали). Разпарчадоса гадостта и всичко светна.
Нямам идея какво е, но не беше котлен камък със сигурност. Направо ми изглеждаше като огромна колония от микроорганизми.
lov - майстор
Хайде не преоткривайте топлата вода от ново. Има си специални препарати за почистване на съдомиални. Слага се цялата опаковка в машината и се пуска в режим на измиване. Капачката така им е конструирана че при достигане на максималната температура се стапя и препарата чак тогава изтича.Препоръчително е поне на 6 месеца да се прави това упражнение.. няма да давам подробности на опаковката е описано как се процедира защото има и още гъдели. Но повярвайте ми случвало се е да видя съдомиална да смърди от вътре и да се не трае. Все още доста хора си мислят че в нея се слагат чиниите така както са били на масата със всичките хранителни отпадъци в тях.

Тема "Запушена съдомиялна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: