Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
kolega - специалист
Етажерките са най-обикновени от тънка ламарина, прилично ръждясали, но само по повърхността - иначе са напълно здрави.

Как ще ме посъветвате да ги приведа във вид - преобразовател на ръжда и после грунд, 3в1 или? Първо да ги мина с шкурка? Досега не ми се е налагало да оправям ръжда и имам само чат-пат идея как се прави... на теория.
mladkal - майстор
Телена четка на дрелка или ъглошлайф.... Сваляне на ръждата, а после съвсем обикновен ръждопреобразувател (зеленикав, който е на основата на орто-фосфорна киселина)..Подсушаване.

Грунд боя по избор. Варианти бол.
bugsbunni - специалист
http://en.foerch.com/product.aspx?p=389 ... ec904fb0b3 Това би трябвало да ти свърши работа. Търкаш ръждата колкото да паднат люспите ( но трябва да остане ръжда ) и нанасяш с четка върху ръждата. След като изсъхне , боядисваш и си готов.
П.П. Препарата е малко скъп ( към 60лв ако не се лъжа ).
vitrinabg.com - специалист
Че то етажерката не струва толкова.Заслужава ли си да си ползва такова чудо?Етажерка с три страници и 6 полици струва 15лв.
kolega - специалист
Благодаря много на отзовалите се!

Имам един стар ръждопреобразувател (зеленикав) - ще пробвам да видя дали още върши работа, ако не - ще си купя някакъв. Само телената четка мисля да я заменя със шкурка понеже ламарината си е тънка пък и ръждата не е толкова дълбока - да не взема да пробия ламарината.

В този ред на мисли - понеже не гоня естетика - мога ли да ползвам само грунд без боя?

Отново хиляди благодарности на добрите хора тук!

Тема "Реставриране на ръждясали ламаринени етажерки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: