Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiks00 - помощник
Здравейте! Пиша за първи път в този сайт. Хареса ми компетентната помощ, която оказват колегите и решх да попитам за моя проблем. Имам бойлерът е сименс 21kw,Работеше нормално до преди месец. Бойлера е на две степени. До момента, в който забелязах проблема топлеше нормално само на първата степен. В един момент в този режим водата започна да не е толкова топла. Отворих го, погледнах и останах с впечатление, че на първа степен работят два нагревателя, а като се включи втората степен се включва трети нагревател. Сега, когато включа втора степен топлината на водата е достатъчна, но на първа степен водата е хладка. Забелязах, че релето (контактора) на първа степен включва и двата нагревателя, но не може да топли достатъчно. Може ли някой да помогне за решаването на проблема ми?
Благодаря предварително.
Fender_str - специалист
Премери с оммер дали и двата нагревателя от първата степен са здрави ако един от тях не работи ще ти даде безкрайно съпротивление. Ако нямаш оммер включи последователно на двата нагревателя по една лампа на 220V ако едната не светне значи нагревателя в тази верига или е прекъснал или не се подава напрежение.
Junak - майстор
Уфф, не давайте такива съвети. Той, съвета си е хубав, ама подготовката на питащия...
Ако питащия имаше омметър, щеше да знае как се мери и нямаше да пита тука.
Най правилния съвет в случая е - потърси приятел, който разбира, да го погледне.
Щот тока не прощава...
stiks00 - помощник
""Уфф, не давайте такива съвети. Той, съвета си е хубав, ама подготовката на питащия...
Ако питащия имаше омметър, щеше да знае как се мери и нямаше да пита тука.
Най правилния съвет в случая е - потърси приятел, който разбира, да го погледне.
Щот тока не прощава...""

:) Подготовката на питащия е достатъчна!
Направих необходимите измервания, които ме посъветва предния колега още от самото начало.
най-парадоксалното е, че омметъра не показа никакво съпротивление нито в единя, нито в ддругия нагревател. Като, че ли и двата са изгоряли. Все пак, обаче одата се затопляше, но не достатъчно, както по-рано. Ще проверя отново, но ясно си спомням, че нямаше съпротивление. Проблемът е по-сериозен. Моля за по-специализиран съвет. Не искам да обиждам никой. Все пак ще проверя отново.
Junak - майстор
Ами ако беше написал това, щеше да стане много по лесно - нагревателите са се пръснали и сега водата се топли като с онез бързоварчета /с лъжички или ножчета за бръснене/. Опитай да мериш на висок обхват края на нагревателя към корпус.

Или мериш грешно...
galin56 - специалист
Значи щом има мултимер и знаеш как се работи с него направи следното: Провери нагревателите на съпротивление, ако трябва ги разкачи от веригата и трябва да са около 40-50-60 ома обикновено. Ако са здрави значи може да е някой контактор или самия ключ с който прехвърляш степените. Много често проблема е в неговите контакти. Измерванията са елементарни предполагам знаеш как стават. И ако и така не откриеш проблем най-добре иди викни пичовете където го сервизират(или поне някакви други марки бойлери) за района за няколко минути ще открият проблема.
hidrazin - майстор
Пък и можеше някоя снимчица да сложиш на бойлера. Е, разбира се на катантията покрай нагревателя а не на външен вид.
Такъв ли е бойлера?
http://www.siemens-home.com/Files/Sieme ... screen.pdf
:partyman:
Fender_str - специалист
Какво означава "никакво съпротивление" или е 0 (малко вероятно, по-вероятно е да включваш уреда на обхват за измерване на високо съпротивление) или е безкрайно (нагревателя е изгорял) или има стойност от порядъка на няколко десетки ома...

Или просто времето, а и питейната вода захладня...
stiks00 - помощник
Скъпи приятели, БЛАГОДАРЯ! Няма да отговарям сега персонално, но отивам да меря и след малко ще докладвам за резултатите. Само ще вметна, че :няма съпротивление", означава, че е безкрайно голямо. Отивам. След малко ще докладвам :o
lz1wvm - специалист
Къде закачаш уреда....трябва да е директно на клемите на нагреватела.

Тема "Бойлер Сименс 21 kw не работи единия нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: