Всички въпроси за вилата.
от ivtabov » вт апр 03, 2007 9:38 am
Здравейте.
Моля за съвет.
Предстои ми да слагам сачак на вилата. За какво става дума - двускатен покрив и под него две спални помещения. От горе на долу - керемиди, черна хартия, лампелия 2,5 см, закована върху надлъжни дървени гредички 8х10 см. и между тях 5 см. минерална вата. Сачакът ще се кове напречно от долу на гредичките. Съветват ме между сачака и ватата да сложа найлон./ Не става въпрос за банята - там тавана го направих с влагоустойчив гипскартон и между него и ватата сложих найлон/.
Как да постъпя?
от velsi » ср апр 04, 2007 6:26 pm
Не е лоша идея, защото ако попадне влага при ватата тя ще се напои и ще престане да изолира.
от ivtabov » чет апр 05, 2007 1:11 pm
Абе и аз така си мисля и сигурно така ще го направя, но пък ме е страх стаята ми да не се превърне в парник, нали се сещаш- едно времешните оранжерии, дето ги правихме от найлон.
от Тани » пет апр 06, 2007 6:04 am
В какъв смисъл да се превърне в парник?
от EDI » пет апр 06, 2007 8:54 am
Привет.Задължително се слага парозащита при покривните конструкции - от горе надолу е следния пакет: керемиди или каквото е друго, хидроизолацията/ако има/, ламперията, два пласта вата/надлъжен и напречен, ПАРОЗАЩИТА/специален полиетилен или фолио/ и после гипскартон, ламперия или каквото друго искаш.Няма да имаш конденз, защото парозащитата не е на границата на топло-студено, а се намира в топлата зона на покривната конструкция.
от Тани » пет апр 06, 2007 12:56 pm
Ако притеснението ти е било за конденз, Еди и Велси са прави и ако това не ти е достатъчни и аз го потвърждавам. То точно за това се поставя найлона , за да НЯМА конденз . Конденз по найлона би се появил ако я няма ватата . Ако пък няма найлона , парата би преминала през ватата и ламперията и ще кондензира по черната хартия и ще намокри всичко надолу! А ти не скаш всичко да изгние и да плесеняса , нали? :-D
от ivtabov » пет апр 06, 2007 12:59 pm
EDI написа:ПАРОЗАЩИТА/специален полиетилен или фолио/ .


Благодаря. Имах в предвид конденз и влага. Дай малко повечко информация за това фолио - как се казва и къде се продава. Един приятел говори за някакъв "мембранен найлон", но като попитам за него по магазините, ме гледат като извънземен.
Може ли да мина с един слой вата, в случай, че е на листове -5 см на 35 кг/куб.м.
Гледам, че тази на рулата е 12 кг/куб.м.?
от Тани » пет апр 06, 2007 1:25 pm
За стените аз ползвам дебел полиетилен , но не знам в твоя случай , въпреки изолацията ще има по-големи температурни колебания и имам известни притеснение! Нека колегите кажат дали става този вариант за покрив! А идеята за двата пласта е да сложиш втория напречно на гредите , за да ги изолираш и тях! В твоя случай изолацията е само между гредите , а самите те не са изолирани!
от ivtabov » нед апр 08, 2007 5:52 pm
Честит Празник на всички. Пожелавам здраве и успехи.

Тани написа:За стените аз ползвам дебел полиетилен


Благодаря за мненията. Направих го с дебел найлон - с такера го наковах за 30 мин Мисля, че стана добър, солиден пакет.
от EDI » вт апр 10, 2007 8:46 am
За фолиото ставаше дума, че се продава вата, каширана с алуминиево фолио, на рола.Само развиваш и монтираш ватата, без да те е грижа, как ше захванеш фолиото.Мисля, че и отделно се продаваше фолио, но не знам подробности.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Всичко за вилата”