Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
попадна ми един принтер Epson Stylus Photo 700.Казаха ми ,че било засъхнало мастилото.Не съм имал принтер и изобщо не знам как да процедирам.

Днес купих мастило ,но пак не печата,явно са засъхнали главите.Някой знае ли как се сваля това черното плстмасовото което държи мастилата,за да пробвам да отпуша главите?Изобщо сваля ли се за да се почистят тия глави?

Ето снимки на държача:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Точно този модел не ми е попадал, но така като гледам това което искаш да махаш са смукалките на самите глави. Доколкото знам в драйверите на всички мастиларки има функция клининг. Почистването на главите чрез сваляне пък и особено на Епсън е мисия невъзможна. Доколкото аз съм се мъчил с тях, ти няма шанс.
Пробвах с опцията за чистене в драйверът,но не стана.Аз не знам как да сваля шейната иначе ще ги отпуша....
Щом имаш желание, пробвай да разглобиш целия принтер. Разхлабваш обтегача на ремъка и го сваляш от мотора. Изваждаш оста по която се движи каретката и воала. Остава само да разкачиш кабелите от каретката или да я разглобиш така.
Преди да почна да го разфасовам,пуснах за последно 2-3 пъти да чисти главите и о чудо,започна да печата леко по леки ,и след всяко чистене става по-добре.Ще ги чистя още пък ще видя дали ще се оправи напълно.
Ултразвукова вана с изопропилов спирт.
Сигурен ли си? Епсън са с мастила на ацетонова основа. Спирта ги пресича идеално и запушването е супер. Отделно, че главите не са термо, а пиезо и не е ясно как ще и се отрази ултразвука на електрониката :?
Разглобих го ,извадих оста и шейната и направих един шприц с спринцовка с маркуче вместо игла,което да пасва плътно на дюзите от горната страна и с препарат за прозорци инжектирах лако по 1мл. във всяка дюза.След 10мин. повторих.Отпуши се перфектно.
амонячен разтвор сава ли за мастилата на епсън?

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Компютри и периферия”