• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
jekasus - майстор
Въпроса е към тези, който има опит, дали е възможно.
Работил съм някои от тези инструменти, но все пак.........
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sBIJmHIFIdo[/youtube]
Ако някой не схваща, ще помогна с превода.
Chefo77 - майстор
Може пък и да е възможно :lol:
Тея не били хора, а роботи с машини вместо ръце :lol:

Един образ преди време се опитваше да ме убеди за двама колеги, които успяли да монтират 600 (шестстотин) метра алуминиеви преходни и завършващи лайсни за един (един) работен ден. Викам ти на 600 метра само силикона не можеш да разнесеш, какво остава да ги оразмериш, залепиш, притиснеш ...
estqwerty - специалист
голяма реклама на хилти ... но са наистина добри нещата им.
джаджата с гвоздеите за конструкцията едни приятелчета я дадоха за без пари в кризата. скъп консуматив но ако имаш кой да плаща...
каронаджиите обичат да се хвалят с хиляди квадрати както се вижда във видеото.
Chefo77 - майстор
Добри са - спор няма.
Реално погледнато, като изключим достиженията, с които се хвалят, пичовете показват някои много важни неща. А именно - че качествената техника дава предимство, че намирането на правилния процес на обработка (дори и нестандартен) пести време и най-важното - че предпазните средства са от огромно значение.
ivanovrg - специалист
1000 квадрата не могат да направят
това са 400 листа картон(ако е на 2 метра)
не могат само да ги пренесат на 5 метра разстояние и да ги подпрат на стената
и по 2 метала на лист картон(без да включвам долния и горния профил)

както и да е
за инструментите
работил съм с почти всичките от показаните(други марки)
пистолета дето кове пирони в бетона е много удобен и много бързо се работи
само дето почти никъде по обектите в Англия не разрешават да се ползва по тавана
кримпващите клещи също са много добри
също не се разрешава да се ползват за захващане в горния профил(там с нищо не дават да се захваща)
на места изобщо не разрешават да се ползват(само види)
с циркуляра съм рязал П-уайзени и се справи много добре
профили с еднакви размери се режат много по добре и бързо с настолен циркуляр
не съм пробвал само винтоверта с пълнител-колега си взе и се оплака ,че много го боли ръка от много работа(няма време за почивка между поставяне на видите)
Тани - модератор
Пичове, пропускате уловката "24 часа" . Това са три стандартни работни дни! Пропускате и това , че са направили само 500 квадрата преградна стена . Смятам , че е физически възможно, но дали е психически възможно :wink: По скоро смятам , че е възможно за 24 часа , но не и за едно денонощие!
ivanovrg написа:
кримпващите клещи също са много добри
също не се разрешава да се ползват за захващане в горния профил(там с нищо не дават да се захваща)
на места изобщо не разрешават да се ползват(само види)
Това ми е изключително странно! На курса на Кнауф това беше едно от малкото неща , които се опитваха да ни набият в главите , заедно с пароизолацията и металните дюбели за тавана . Не е позволено да се захващат CD за UD и CW за UW с винтове . За CW и UW се ползват щанц клещи - това си е по технология! Нямам време да ровя сега по брошурите, че тръгвам за работа , но в някоя от почивките там ще потърся дали пише!
ivanovrg написа:
с циркуляра съм рязал П-уайзени и се справи много добре
профили с еднакви размери се режат много по добре и бързо с настолен циркуляр
Не съм пробвал и може и да си прав , но ми се струва , че ако им сложа един профил перпендикулярно под тях за да ги повдигна и наредя 10-20 профила един до друг, тегля им една черта по размер и ги отрежа на място като просто режа по чертата, ще стане много по-бързо , отколкото ти един по един на настолния циркуляр, Разбира се ако моге ръчния да се справи с две ламарини една до друга на два допиращи се профила!
ivanovrg - специалист
не съм казал 1 по 1
режат се направо както са вързани на пачка
Тани - модератор
Така вече съм съгласен :partyman:
rockwall - майстор
демек не за 24 часа, а за 3 дни

и някои неща ги правят по-зле и от нашите майстори

само дето ние нямаме инструменти за по 1000 лв парчето и обекти по 1000м2
radius - майстор
Вижте на 2:44 - натисна профила, заби пирона и като пусна профила той пак си увисна :wink: .
  • 1
  • 2

Тема "1000 м2 за 24 часа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: