Наскоро си купихме къща, която е била ползвана за вила. Покривът е направен от дебела гофрирана ламарина. От начало не течеше, затова само го минахме с грундираща боя и го изолирахме отвътре с минерална вата и OCB плоскости. Сега на няколко места протече. Много ми е трудно да намеря цялостно решение за гофрирана ламарина. Единственото, за което се сещам е да се наредят отгоре плоскости с наковани по тях битумни керемиди. Моля някой по-вещ да ми обясни защо това няма да сработи и да даде акъл какво да направим.
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
10 мнения в "Въпрос за течащ ламаринен покрив"

Защо/къде тече?
Не мога да кажа къде точно тече... на няколко места. Мислехме, че е по снадките на ламарината, но не е. Ние преди да го изолираме отвътре го поляхме отгоре с маркуча да видим дали не пропуска, но нямаше нищо. Дали е възможно да не тече, а посто да кондензира влага? Защото течовете са изключително малки, по-скоро е сълзене. А и не са винаги на едно и също място.
Тани
- модератор
Те затова хората са измислили пароизолациите , но повечето потребители тук ги смятат за ненужни и излишни, а накои хора дори се опитаха да ги изкарат вредни , защото стените /таваните не можели да дишат! Какво мислиш, че става с водните пари от помещението, когато стигнат безпрепятствено до ламарината, която не може вече да се стопли от топлината на помещението , а е точно с външната температура?
Благодаря за съветите! Преди да захвана каквото и да било ще проверя дали не е конденз с един обезвлажнител.
Тани, тези пароизолации от външната страна на покрива ли се поставят? Аз за пръв път ги чувам, явно наистина не са популярни.
Тани, тези пароизолации от външната страна на покрива ли се поставят? Аз за пръв път ги чувам, явно наистина не са популярни.
schuldiner
- майстор
Най-вероятно е конденз, Тани е обяснил защо.
Няма причина вариантът с плоскости и битумни керемиди да не сработи, дори ще останат перфектни вентилационни канали отдолу, но никак не е наложително. Най-просто ми се струва да изпушиш всички снадки на таванското ОСБ с ПУ или акрилен силикон, да ги китосаш в приличен цвят и да лакираш целия таван, за да намалиш пропускането на пари към тенекето.
За вентилиране и паробариери на тавана и над него мисля че е късно, но някакво ограничаване на влагата в помещението може да се приложи по всяко време, вкл. с отваряне на прозорец.
Няма причина вариантът с плоскости и битумни керемиди да не сработи, дори ще останат перфектни вентилационни канали отдолу, но никак не е наложително. Най-просто ми се струва да изпушиш всички снадки на таванското ОСБ с ПУ или акрилен силикон, да ги китосаш в приличен цвят и да лакираш целия таван, за да намалиш пропускането на пари към тенекето.
За вентилиране и паробариери на тавана и над него мисля че е късно, но някакво ограничаване на влагата в помещението може да се приложи по всяко време, вкл. с отваряне на прозорец.
failure
- специалист
Aко има начин, монтирай поне четири покривни отдушници, като тези https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... 46&bih=849. Вариянти много, идеята е да осигуриш път на вън за парата преминала над ватата. Както знаеш глупава пара няма, и ако има откъде ще си излезне без проблем.
Тема "Въпрос за течащ ламаринен покрив" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература