• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Our - напреднал
Преди няколко дни си сглобих конфигурация, за която парите биха отишли на вятъра ако не може да се вижда :D

Модинга на кутията искам да си го направя сам, а не да си купувам готови неща, поне доколкото е възможно.

На първо място искам да направя това:
http://unicom.bg/media/catalog/product/ ... m690sp.jpg

Кутията ми е изключително фина, но не знам с какво да я изрежа. Единствените електро-инструменти, с които разполагам са дрелка и прободен трион. За дрелката имам диск за шлайфане...

С какво бихте ми предложили да изрежа кутията? Не ми се рискува с трион или нещо такова, макар че и да го назъбя после така или иначе ще му търся оплътнение. И после ще ми трябва с нещо да изрежа и плексигласа, но предполагам, че него ще мога да купя направо в хубав размер. :)
докера - специалист
С прободния трион / и с малко помощ от дрелката / можеш да свършиш всичко , което си намислил - трябват ти само подходящите ножове :wink: За плексигласа се ползват специални ножове без чапраз /за ламинирани плоскости и ПДЧ ги водят/ - само формата на зъбите е особенаИзображение. Има и специални ножове за твърди пластмаси и плексиглас .Изображение
За ламарината - нож със ситни зъби от този вид Изображение

При рязането на плексигласа е важно да не оказваш голям натиск на зегето и оборотите да не са много високи , защото загрява материала и започва да се топи .
miroton - майстор
С тези ножове не стават за тънка ламарина,може да използвах товаhttp://napravisam.net/?p=18441
PCL82 - майстор
Може и с резбарско лъкче с триончета за метал и дъска тип лястовича опашка. Зегето само ще накъдри и деформира тънката тенекия. Още по добре би се получило да направиш чертеж и да занесеш капака на лазерно рязане или на фреза.

Но за мен тези прозрачни кутии имат друг проблем-електромагнитната съвместимост. Кутията все пак екранира до някъде високочестотните полета, които излъчва дъното. Те не са много здравословни. Иначе масово щяха да правят кутиите изцяло от пластмаса. Е не че няма и пластмасови кутии, но и те са екранирани вътре с метално фолио или са метализирани (лаптопите).

Който иска да си пържи ташаците в името на газарията си е негова работа-комплекси.
Our - напреднал
Благодаря за помощта. Мислех, че този форум насърчава креативността и желанието за нови идеи и работа върху такива неща, а не нарича тези хора комплексари. Лека вечер..
8180 - майстор
Our написа:
Благодаря за помощта. Мислех, че този форум насърчава креативността и желанието за нови идеи и работа върху такива неща, а не нарича тези хора комплексари. Лека вечер..
Когато мислиш, стигаш до правилни изводи за Форума. Когато колегите тук мислят, че компютърът е инструмент, а не декорация - това също е тяхно право, дори да не ти харесва.
Бъди по-внимателен за в бъдеще - Форуми много!

П.П. Дори заглавието ти противоречи на Правилата ТУК и намеква за споменатата "свенливост".
Our - напреднал
Казах, че мислех, че идеята на форума е да сме креативни и да превръщаме повечето неща в декорация. Най-вероятно има хиляди теми тук за разркасяване на какво ли не.

Кое точно ми беше невниманието? Че избрах да си декорирам нещо, което колегите Ви баш не ги кефи да го декорирам :)
Ако е така - извинявам се, ще бъда по-внимателен.

На никого нищо лошо не казах. Попитах с най-добрия възможен тон, културно и шеговито.
3. Подклаждането на излишни спорове, флеймът, насаждането на неприязън и неприемлива емоционалност не се допускат.
Който иска да си пържи ташаците в името на газарията си е негова работа-комплекси.
Искрено се извинявам ако съм обидил някого с въпроса или мненията си.
Благодаря за помощта на отзовалите се. Купих си въпросните ножове, които @докера ми показа по-нагоре за прободният трион и стана повече от идеално, дори и плексигласа си срязах по същият начин и стана супер :)
докера - специалист
Ще стане , естествено :wink: Аз не обичам да давам съвети и мнения , без да съм ги изпробвал лично или поне да съм бил очевидец или помагач .
А и според мен форумът е именно за взаимопомощ и търсене на решения , дори по въпроси , които ни се струват смешни и неефективни /нямам предвид тази тема/ :wink: .
Stefan2000 - специалист
Споко! :cool: Общуването в интернет пространството не е за хипер чувствителни натури.
kolev_k - специалист
Our написа:
Преди няколко дни си сглобих конфигурация, за която парите биха отишли на вятъра ако не може да се вижда :D :)
Ооо,ти парите само с тая цел ли си ги харчиш?Ха,ха,ха.Кокона на светско събрание.
  • 1
  • 2

Тема "Modding на компютърна кутия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: