Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ferrari4456 - специалист
Имам вила на 30км от София.Банята е 2 на 3метра.Къщата е на 3етажа...
Банята е под стълбите на първия етаж.Не е измазана ,по тухли 4 е...Трябва да изидам там тук някой преградна стена...
На пода нямам плоча и е пръст.Имам изкарана тръба за водопровод до банята в единия ъгъл.Самата пръст е на 40см под нивото на първия етаж.Мисля да копая 5см да я изравня ,защото е никва не...после ще сложа чакъл с пясък ,после и пясък...После ще забия прътове в земята надолу с чук ,после отгоре ще направя арматура около 10см и ще я заваря и всичко.После ще бия плоча 15см и пода ще ми дойде на 20см под нивото на първия етаж.После ще правя стъпало и такива.
Другия проблем е ,че мръсната вода ще отива във септична на 20метра ,зад къщата по нанадолнище общата дълбочина по нанадолнището което ще падне е 3метра.Ако ме разбрахте...септичната яма е по наклон надолу...3метра под нивото на банята.Какви трябва да са тръбите?На каква дълбочина да са в земята.Просто копая и ги мятамм вътре и заривам ли или слагам цемент и такива.Аз мислех само преди входа на септичната да я циментирам здраво тръбата...
marmoz - специалист
Снимки,чертежи дори и на ръка ,така на око и на обща визоализациа мога да ти дам чертеж на летяща чиния ама дали това ти трябав :)

П.П. Понеже на повечето съфорумници е омръзнало да говорят по принцип ,конкретизираи ,визуализираи ,има много добри специалисти които ще помогнат.
Ама да се пита дали е топа или студена водата няма кои да отговори :)
infomar
ferrari4456 написа:
...На пода нямам плоча и е пръст........После ще правя стъпало и такива.
Аз изравних с пясък, отгоре 5 см фибран, замазка с мрежа и плочки по-дебели....
ferrari4456 написа:
...Другия проблем е ,че мръсната вода ще отива във септична на 20метра ,зад къщата по нанадолнище общата дълбочина по нанадолнището което ще падне е 3метра.Ако ме разбрахте...септичната яма е по наклон надолу...3метра под нивото на банята.Какви трябва да са тръбите?На каква дълбочина да са в земята.Просто копая и ги мятамм вътре и заривам ли или слагам цемент и такива.Аз мислех само преди входа на септичната да я циментирам здраво тръбата...
Тръби 110 мм. стандартни, зарити на 40-60 см под земята, положени върху легло от пясък. Снадките обработи със силикон или каучукова изолация на ролка - за предпазване корени на растения да не влезнат през процепите и да ги запушат след време. Има писано много във форума по темата.
iordigd - напреднал
Предлагам ти след като изравниш пръстта и сложиш пясъка, отгоре го покрий с плътен полиетилен и после слагай арматурата с бетона. Това се прави за да изолираш бетона от пръстта и земната влага да не може да просмуква нагоре.

Тема "Баня във вила...от а до я..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: