От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте напоследък доста ходя по горите и ми нужен ток за целта та идеята ми е за Захранваща кутия в нея ще има Инвертор които ще захранва лампи на 220V слънчев панел и два стабилизатора 7805 и 7812 и моля за малко помощ за стабилизаторите
П.С акумулатора е 12v 12ah
todortv - майстор
Стабилизатора 7812 няма място в случая.
lz1wvm - специалист
Ако ще се захранват само лампи,не виждам смисъл и от инвертора.Всичко можеш да го захранваш на 12 или 24 волта,или друго напрежение което те устройва.
то инвертора става и за други неща но не знам какво мога да включа в него
DMN - майстор
А каква е мощността на слънчевия панел?
shadow__01 - майстор
Тока от слънчевите панели няма да е достатъчен за да зарежда акумулатора, още по-малко пък ако и консумираш енергия от него в този момент.
По-добре без слънчевите панели и колкото държи толкова.
Относно стабилизаторите, на петте волта ще имаш повече загуби отколкото консумирана мощност.
miroton - майстор
Вместо стабилизаторите може да ползваш дц-дц viewtopic.php?f=41&t=40454
И аз ще ги използвам за осветление за гората.
проблема на инвертора е че е с малко правоъгълни импулси
hidrazin - майстор
Колко малко и какво те притеснява? Общо взето идеята ти е ялова работа. Пък и не си казал каква
мощност ти трябва и за колко време. Какво ще стане като помъкнеш пенели в гората и дойдат облаците?
Ще ти остане само мъкненето. :-D
За да получиш задоволителен отговор дай повече подробности какво точно ще захранваш и за колко време.
Вместо лампи на 220 ти препоръчвам LED осветление - ще спестиш много енергия. Тези стабилизатори 7812 и 7805
нямат място в тази система - като лами са за ток. За този акумулатор да го заредиш що годе ти трябва
соларен панел около 20-30 вата минимум.
:partyman:
инвертора е готов взех и акумулатор даже и го заредих
инвертора го направих от един счупен упс като използвах само трафа и транзисторите имам около 300 вата на инвертора като крушка от 100 вата не го тормози изобщо

Тема "Захранваща кутия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: