Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hakama - специалист
Привет,
Нагревателя на бойлер Дипломат от 2kW цъфна... сега има два варианта - да купим нов от магазин (в Красна поляна) или да поръчаме да ни направят, например тук:
http://www.nagrevatel.eu/contacts.php

Старият ми се видя, че е от желязо (ръждясал и през почти изцяло разцепен :shock:
Искам да взема неръждаем или от мед/месинг, за да не смяням догодина пак?!
Иначе оригинални изкара повече от 5-6г.

Откъде другаде в София може да се закупи качествен нагревател, на добра цена. Преди време ми бяха препоръчали едно място близо до Ботев и Сливница - правят по поръчка реотани/нагреватели :? В квартала има сервиз на Елдом, но не продават части - а само ако го занесем на място. [-X

Бойлера е хоризонтален, с допълнителни серпентини от неръждавейка - свързани към водната риза на котлето.
pipilica - майстор
Един съвет като смениш нагревателя смени и електрода който го пази от котлен камък.
Със сигурност е разяден.
Напоследък ги правят кофти да могат по-често да си купуват хората, тая година на три бойлера ги смених с повреда точно като твоята.
hakama - специалист
Значи, оригиналния, не го лови магнитът, но не прилича на месинг. Сега ще питам колко ще струва един месингов по поръчка. 100см е, извивката е като на лъжица.

На фланеца има един кух електрод от неръждавейка, около 30см - нищо му няма. ПП: това е за сондата, няма такъв електрод.

Някой не се ли сеща къде се намира магазина близо до Х. Ботев и Сливница?

ПП: Неръждаемият ли е по-добрия вариант (спрямо: мед с никелово покритие или само мед)? Защото за първия ще трябва да се прави по поръчка, още 3дни. Ако в сервиза продават български (мед + никел; само мед) - може и него да вземем, плюс ново уплътнение. Цените са идентични.
Другото е дали фабричния или ръчно изработения е по-добър, в сайта на тези дето ги изработват пишат, че фабричните давали по-често дефекти. :?
mcm - специалист
.
Последна промяна от mcm на ср дек 05, 2012 2:31 pm, променено общо 2 пъти.
fikata - майстор
Въздържам се от мнение по темата за да не ме изтрият пак без да разбера защо.
AndroBg - помощник
Има си завод за нагреватели в София на Одрин 4.
Машинно е произвдството и се гарантира качество.
Тези за неръждаемите бойлери са по- скъпи и се чака 2-3 дена.
fikata - майстор
Има си завод за нагреватели в София на Одрин 4.
Силно преувеличено е,че това е завод. Една по голяма работилница с ограничена номенклатура за производство на тръбни нагреватели, помещаваща се в част от сградата на бившия завод "Комуна" на ул."Одрин" №4 София
AndroBg - помощник
Абе цеха си работеше на пълна пара големи серии та се наложи да чакам цяла седмица,уж беше за 2-3 дена.
Иначе са оборудвани с машините,а и имаше стотици нагреватели за разни видове бойлери готови за експедиция.
vk - специалист
Сухи нагреватели и анодна защита с два анодни протектора. Може би трябва да се потърсят от тези сухи тръбни нагреватели. Намирам това http://dielcommerce-bg.com/ и това: "Сираков С" ЕООД
Изображение

Тема "Нагревател за бойлер Дипломат - какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: