Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
apel - напреднал
Предстои ми изграждане на части от водопроводна инсталация в имот, който закупих на скоро, но поради кредита, нямам възможност да си наема водопроводчик, ще бъда особено благодарен, ако някой може (срещу скромно заплащане или друга помощ от моя страна) да покаже за няколко дни най-основните неща и по специално да ме научи да правя заварки на медни тръби. Понеже до сега ми се е налагало често да сменям жилища, вече понатрупах малко опит в монтиране на бойлери, смесители, тоалетни казанчета, но нямам никакаква идея за медните тръби и заваряването им.

Предварително благодаря за съветите, но ми трябва ми практическо упражнение, готов съм да почерпя няколко каси бира... Има ли желаещи от София или Пловдив? След упражнението ще трябва да закупя горелка, припои, флюси, огъвачка и тн, така, че око някой има излишни е добре дошъл.

Защо с медни тръби - това вече е решено!
torbalan - Дървен философ
Ако имаш път към Козлодуй - заповядай :)
Ще ти покажа кое как става и ще се уредиш с флюс и припой... ако ти трябват малко, разбира се :)

По куриер не виждам смисъл да разхождаме флюс и припой, защото цената им е съизмерима с цената на куриерската услуга...
zandana - напреднал
Предполага се , че който прави ВиК инсталация от медни тръби има пари и за майстор. :) В Румъния е честа практика, но там газ и горелки за аматьори се намират в повечето магазини. Тук трябва да търсиш специализирани такива. Успех.

Тема "Практическо упражнение (чирак) - запояване на медни тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: