Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте,
Проблема е следния: със слагането на дограмата и външната изолация забелязах, че в къщата ми буквално вали! Покрива е олекотен, наковано е OSB в/у гредите и отгоре налепена изолационна хартия с горелка. По OSB-то и дограмата се образуват капки. Как да се справя с този досаден проблем? Ако се направи някаква вентилация над гипсокартона и ватата, които вече са наполовина поставени на тавана?

В последствие се появи и втори проблем... не е една беля на главата ми... На втория етаж имам тераса, която влиза наполовина над хола, който е на първия етаж. Т.е. над хола ми се пада половината тераса. Хола се направи с гипсокартон, шпаклова се, на тавана където се пада терасата се сложи вата и в последствие и там открих конденз по гипсокартона (добре, че навсякъде съм сложил влагоустойчив) само на частта, където се пада терасата. Тук варианта предполагам, че е да се постави някаква изолация на плочата на терасата и отгоре вече да се слага гранитогрес? Но каква да е тази изолация?

Благодаря ви предварително.

Весели празници!
velsi - Почетен майстор
Явно си правил ремонт. Вкарал си много строителна влага. Нали всички разтвори ги бъркаше с вода? Проветрявай повече. Нужно е време за да излезе всичката тази вода. Ако трябва отоплявай и проветрявай. Чак след като всичко изсъхне мисли за други варианти.
marmoz - специалист
Наи вероятно е това което казва velsi
Понеже е студено и с проветрението ще ти е малко трудно ,ако имаш възможност вземи един влагоулотител/на ток/.Аз имам един такъв за 300 кинта /наи-евтиния - но ми вършеше страшна работа да осмуче влагата от замазки,мазилки и др. строителни деиности
Първо честита Коледа. Бъдете живи и здрави, вие и вашите семейства!
Благодаря за бързите отговори.

Да, откакто видях, че се появява това нещо, отворих навсякъде и естествено изчезна, но въпреки това си мисля, че това е временно решение. В последствие разбрах, че покрива задължително трябва да се вентилира. Инак зимата постоянно ще страдам от конденз, а лятото ще става парник. Явно и "майстора", който го прави толкова разбира... Интересува ме дали може да се вентилира вече направен покрив по някакъв начин при условие, че над изолационната хартия с посипката, която съм сложил над ОСБ-то, смятам да слагам битумни керемиди?
Andri01 - майстор
rosen.ivanov написа:
Първо честита Коледа. Бъдете живи и здрави, вие и вашите семейства!
Благодаря за бързите отговори.

Да, откакто видях, че се появява това нещо, отворих навсякъде и естествено изчезна, но въпреки това си мисля, че това е временно решение. В последствие разбрах, че покрива задължително трябва да се вентилира. Инак зимата постоянно ще страдам от конденз, а лятото ще става парник. Явно и "майстора", който го прави толкова разбира... Интересува ме дали може да се вентилира вече направен покрив по някакъв начин при условие, че над изолационната хартия с посипката, която съм сложил над ОСБ-то, смятам да слагам битумни керемиди?
Над изолационната хартия правиш двойна скара и нареждаш керемидите-така се вентилира покрива!
професионал - специалист
Така ще вентилира покрива, а подпокривното пространство?
VLADO66 - майстор
Няма вариант да вентилираш през изолацията на покрива.Тя самата трябва да е изолирана от парите в помещенията с найлон над ГК.Преди битумните керемиди се правят отвори OSB-то при билото и се слагат такива отдушници http://www.eshop.onduline-bg.com/produc ... heren.html За изолация на тераса има писано доста в форума,даже има реклама най-отгоре.

Тема "Големи проблеми с конденз..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: