Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Luiji - напреднал
Честито рождество христово,драги съфорумници!Снощи докато седях на масата с баща ми и пийвахме по нещо,ми хрумна идеята да пусна една тема,която да подпомага с каквото може на хора като мен,който имат желание + някаква теоретична подгутовка от университета,но почти никаква практика.
Ето и идеята ми:Хора който са завършили електротехника или просто имат голям опит зад гърба си, да ни дават насоки за това как да се развиваме,като например да ни дават някакви задачки,който те са правили в училище или не са много скъпи за реализация да ги правя под формата на упражнения във вкъщи.
По този начин според мен може би малка,но се пак някаква практическа подгутовка ще се получи.
Който има мнение по въпроса нека сподели какво мисли.Прегледах форума,но не видях подобна тема,но ако има такава ще помоля за едно линкче за да погледна.
mumar - специалист
Честито Рождество Христово!
Май множко сте пийнали... Обмисли пак нещата тези дни!
Нищо лично, но обърни внимание на правописа!
dyaneff - майстор
Честит празник и на тебе. Като за начало си оправи правописа, че не върви човек човек с университетска диплома да пише с толкова грешки. Освен ако не е под влияние на изпитото вино. :partyman:

Относно самоучителя в нета е пълно с техническа литература, включително и за начинаещи. Можеш да започнеш с комплектите за на Добри кит, Неомонтана и други подобни. Избираш си схема и ако имаш проблем със сглобяването питаш.
Luiji - напреднал
Хора много ви се моля,не само в този форум,но и в други забелязвам подобни изказваня от сорта "оправи си правописа и т.н."Айде моля ви се малко се ориентирайте къде се намирате.АКО ИСКАХ НЯКОЙ ДА МИ ОЦЕНЯВА ПРАВОПИСА НЯМАШЕ ДА ПИША В ТОЗИ ФОРУМ,а щях да пиша в някой форум по БЕЛ.dyaneff и mumar кажете какви са ми грешките,като изключим това,че със запетайте никога не съм се справял като хората (което не е болка за умиране) и "Христово (с малка буква),синтактични грешки,най вероятно колкото щеш,но не и морфологични.
Колкото до "нищо лично",еми пич няма как да е лично,щото най малкото не сме се виждали за да е лично.
Иначе целта на темата беше хората да изразяват мнение от сорта на:
Относно самоучителя в нета е пълно с техническа литература, включително и за начинаещи. Можеш да започнеш с комплектите за на Добри кит, Неомонтана и други подобни. Избираш си схема и ако имаш проблем със сглобяването питаш.
Питам за подобни неща,заради простото житейско правило,че "каквото пише по книгите не расте по нивите"и съм сигурен,че има много неща който да науча от някой който се занимава активно в тази насока,който не ги пише в книгите.

МОЛЯ ДА ПИШАТ ХОРА,КОЙТО НАЙСТИНА ИСКАТ ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ ПО ТЕМАТА,а не да ми обясняват колко ми е зле правописа.
П.П.mumar и dyaneff за да не пълним темата с глупави заяжданя,отговорете ми на ЛС,по въпроса с ПРАВОПИСА!!!
hidrazin - майстор
Luiji написа:
Честито Рождество Христово,драги съфорумници!_Снощи, докато седях на масата с баща ми и пийвахме по нещо,_ми хрумна идеята да пусна една тема,_която да подпомага с каквото може на хора като мен,_които имат желание + някаква теоретична подготовка от университета,_но почти никаква практика.
Ето и идеята ми:Хора който са завършили електротехника или просто имат голям опит зад гърба си, да ни дават насоки за това как да се развиваме,_като например да ни дават някакви задачки,_които те са правили в училище или не са много скъпи за реализация да ги правя под формата на упражнения във вкъщи.
По този начин според мен може би малка,_но се пак някаква практическа подготовка ще се получи.
Който има мнение по въпроса нека сподели какво мисли._Прегледах форума,_но не видях подобна тема,_но ако има такава ще помоля за едно линкче за да погледна.
Няма и 20 грешки на първо четене. Не съм сигурен дали няма и повече, ама все пак е празник и не ми се търсят повече. Не претендирам да съм
специалист по български език, но от обща култура поне се навиват веднага на очи.
Искаш практически задачи? Ето ти първата - сядай над учебниците по БЕЛ и си оправи правописа. И не викай във форума. Викането е когато
пишеш с главни букви и не говори за някаква особено висока култура.
Весела Коледа и на Вас, млади господине!
LazarGanev - "Велик майстор"
Luiji, не така с рогата, моля. Добрият правопис е знак на уважение към хората от които чакаш отговор. То ясно каква ще е съдбата на тази тема, ама като пускаш друга поне се постарай повече, а и формулирай конкретен въпрос, а не тема за лакърдии (интересно че програмата за граматически редакции ми пусна тази дума без претенции :) ). Предполагам, че знаеш вица за чукчата-писатель :wink:
DMN - майстор
Ето и първата задачка от мен: кога се пише "и" и кога "й"? Или по-точно - след колко ракии пишем "й" вместо "и" :)
moimoimoi - майстор
като за начало трябва да наблегнеш на това да имаш подходящи инструменти-клещи,отвертки,фазомер и мултицет
после независимо работа ли вършиш или разни експерименти любителски винаги трябва да спазваш правила за безопасност,да предвиждаш какво може да се обърка и да взимаш превантивни мерки
когато се налага да ремонтираш нещо трябва да имаш методика/последователност/ за отстраняването на проблема,понеже през мен са минали много начинаещи електротехници мога да заявя че 90% от тях не могат да започнат самостоятелно с отстраняването на ел.проблем,все трябва да му се казва какво и как да направи,и поради това съм възпял поговорката"и днес мисленето особено ме затруднява"
с няколко думи,купи си китчета за зглобяване-неомонтана,добрикит и др.
marmoz - специалист
moimoimoi написа:
"и днес мисленето особено ме затруднява"
:-D яко :-D

Тема "Идеи за развитие на начинаещи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: