• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,проблема ми е следния.Външна тераса на панелен блок 6 етаж, горната тераса е открита .Терасата е изградена с Итонг 12.5 см.,топлоизолация стиропор 5см. замазка ,мрежа и силикатна мазилка също Пвц дограма 5 камерна . Отвътре не съм правил нищо . След първия дъжд започна да избива влага по горните и долни ъгли на места под дограмата и снадките на тухлите.Какво може да се направи?Ще бъда много благодарен за всеки един съвет.
VLADO66 - майстор
Вариантите са мазилката да не ти е хидрофобна(т.е. евтина в чувалчета), дограмата да не е уплътнена отвън.конденз от термомостове.Решението е козирки на изолацията,импрегниране на мазилката и силикониране на фугите на дограмата.
ralev - специалист
Такива проблеми не се получават от мазилка, пък била и тя в чувалчета. Проблема е от термомостове и, или навлизане на влага зад ТИ
kikimiki написа:
горната тераса е открита .... Отвътре не съм правил нищо . ...
Да разбираме ли че отгоре и от долу няма ТИ.
да и отгоре и отдолу няма ТИ
Какво означава импрегниране на мазилката
VLADO66 - майстор
Това са обикновено водоразтворими безцветни продукти например www. bgr.sika.com/content/bulgaria/main/bg/solutions_products/02/02a002/02a002sa03/02a002sa03100/02a002sa03101.html?fromcorp=true
kozl - майстор
Първо трябва да разграничиш конденз от дъжд. Т.е. къде се появяват петна след дъжд и къде в сухо време и ниски външни температури. Примерно след остъкляване на балкон с плъзгащи прозорци се появи вода след дъжд под дограмата - направо локви. Оказа се, че влиза от отворите за дюбелиране, на които се наложи да херметизираме капачките и да се пробият дренажни отвори към външната страна, защото попадналата в релсите вода стоеше като в леген (няма на къде да се оттече).
torbalan - Дървен философ
Е, тя ако е затворена терасата и няма отопление - влагата е неизбежна...
kozl - майстор
Да ама от конденз зимата, а от дъжд според валежите. Ако топлоизолация не може да се добави, то поне дъждовната вода може да се спре.
Отвън вече не виждам какво може да се направи,въпроса е от вътре дали има някакви варианти ,освен изолирането на тавана и пода.Влагата се появява по време на дъжд.Съжалявам че занимавам форума с моите неуредици просто на "майсторите " не им пука само обещават че ще дойдат.Чета тука статия за някаква хидроизолация дали може да ми помогне това ?
  • 1
  • 2

Тема "Избиване на влага по ъглите и стените след саниране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: