• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
metodiy - помощник
Можели да ми дадете савет какво да направя
Имам печка прити 23+6 kw, когато отворя вратата пуши на мах
Кюнците в стаята ми са с 1,5м вертикален участък,около 4м хоризонтален и в хоризонталния имам 3-4ъгъла. Комина е 13см,троен, ползвам единия отвор ,висок е около 7м. и е над билото.
Също така от кюнците ми тече черна течност.
Моля за съвет,Вентилационна шапка за комин щте ми оправили проблема ,или трябва да правя по широк комин
Комина е измазан ,от единични тухли е изграден ,не е изолиран с вата но е посредата на къщтата
naskov - майстор
Проблема ще ти се реши като сложиш печката непосредствено до комина и използваш само едно коляно. Хоризонтален участък около 50см! Ако имаш пари може и смукателен вентилатор-около 400лв
Svezar - специалист
metodiy написа:
около 4м хоризонтален и в хоризонталния имам 3-4ъгъла.
Това докато го има никой не може да ти помогне освен може би вентилатора за който ти е споменал колегата преди мен :yawinkle:
gosho86 - напреднал
Може със вентилатор, но пробвай първо с изолация на кюнците с вата (има термоустойчива) може да помогне за тягата и със сигурност ще намали теча на черната течност, тя се получава от конденза, а с изолирането той ще спре.
filmatoplo - майстор
Голям е хоризонтала , при мен е 2 метра и пак се опитва да пада тягата :wink: , конденз няма но прави нагар по кюнците -хем имам само 1 коляно.
hidrazin - майстор
metodiy написа:
Също така от кюнците ми тече черна течност.
Моля за съвет,Вентилационна шапка за комин щте ми оправили проблема ,или трябва да правя по широк комин
Комина е измазан ,от единични тухли е изграден ,не е изолиран с вата но е посредата на къщтата
Добре де metodiy, колко теми ще нацвъкаш с този катран?
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 10&t=41073
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 11&t=41072
Дори в раздела "Отопление" си пуснал две теми за едно и също нещо една след друга!
Ами ще пуши и ще тече след като не е проектирана правилно. Мисля че колегите и аз ти дадохме
изчерпателни отговори. Успех!
:partyman:
VLADO66 - майстор
Неприятното е че Насков е писал за цена на нискотемпературен вентилатор,високотемпературния е на около двойна цена. www.ventilator.bg/26-visoko-temperaturni-ventilatori
LazarGanev - "Велик майстор"
Насков е писал за точния вентилатор:
http://www.erato.bg/files/file_767_1034bg.pdf
romanpm - майстор
Нужно е свеж въздух отвън до горивната камера през тръба изолирано , аз съм го направил с фи 50 ПВЦ до стената и под чекмеджето :)
Christo - майстор
Ератовският вентилатор става за в котелно помещение. Туй нещо ако го сложиш в стаята с камината..... Не съм виждал български вентилатор да работи що годе тихо. Другият е по-скъп, но се слага на покрива, на открито. Ако е читаво направен да не му пречи влагата, студът и т.н, няма да у фатално ако бръмчи. Ще трябва да се закара ток до него, обаче......
  • 1
  • 2

Тема "проблем с камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: