Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
estorm - специалист
Възможно ли е да бъде заменено дъно ms 7295 DDR2 AM2 с някакво друго? Ако да с какво ? Размера на другото ще е без значение. Налага се защото има някаква повреда / няма нито един надут кондензатор/ и няма кой да го оправи.

Прикачен файл

3619.jpg
3619.jpg (71.17 KиБ) Видяна 1724 пъти
dyaneff - майстор
Ми какво да му правиш на това дъно, то ново струва 73 лева.
krasigogo - специалист
Ако ще даваш пари, поне ги дай за нещо по истинско от MS. Лично аз ползвам дъна на ASUS и ASRock. Другото което можеш да направиш е да надградиш целият комп с ново дъно, процесор и памет.
estorm - специалист
Аз вече си взех друг компютър, но се чудех дали не мога да подкарам пак този с нещо втора употреба. 73 има но никъде не пише ново или поне не видях/ толкова не бих дал за подобно/. Не разбирам от дъна просто искам да знам дали има някое евтино втора ръка дъно което ще тръгне вместо да търся мс като това. Или в коша за най лесно :-D
Другият въпрос ми е дали мога да добавя харда от този в новия компютър ? Единствена разлика помежду им е захранващата букса. На единия е бяла на другия черна по тънка е но с еднакви жици / по цвят/ . Предполагам има адаптори или да срежа и презапоя буксите .
galin56 - специалист
Може да го смениш. Новото трябва да е със ДДР2 и същия сокет за процесор като старото и всичко тръгва без други смени. Може само да се наложи да преинсталираш Windows-a, а може и да не се наложи. Принтирай на един лист модела на това дъно и описанието/спецификацията му свалени от някой сайт. Отиваш в сервиз за компютри или магазин за РС - части втора ръка(по големите градове има такива магазини) показваш листа и ги питаш за еквивалентно дъно втора ръка(и обясняваш същото като на нас). Няма да е повече от 20 -макс 30лв. Ако не можеш да си го смениш сам ще ти вземат и 10-15лв за смяната. Това е.
На втория въпрос - може да сложиш харда, щом само захранването е различно.. Има едни преходници за захранващите букси в сервизите ги има и стуват не повече от 1-2 лв сигурно. Ако ти се занимава става и със срязване на кабела и презапояване на буксата но по-добре си купи преходник.
http://www.stantek.com/?i=48440
estorm - специалист
Благодаря много! Точно такъв преходник ще търся . И за дъното разбрах.
Някой знае ли дали в монитор който има само VGA вход мога да вкарам видеосигнал от източник различен от компютър ? Например от булсата който има изходи scart, rgb, hdmi .
Това е от нета, но не схванах
HDMI to VGA/Audio converter, DSC-HDMI-VGA, GMB над 100лв !! Няма ли нещо по евтино като вариант?

Прикачен файл

hwmxyh2.gif
hwmxyh2.gif (39.02 KиБ) Видяна 1582 пъти

Тема "Един въпрос за дъно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: