Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Малко съм неинформиран относно тия нововъдедения, моля който ги е ползвал да обясни как се приготвя и работи с това? Какво му е приложението, на мен ми трябва за по-гладък и равномерен под, на леко крива бетонова площадка.
swot - специалист
Приготвяш разтвора, изливаш и чакаш да изсъхне. То само се нивелира. Продават се навсякъде по строителните маркети и борси. Ако ще се налага да стъпваш по него, се ходи с едни сандали с шипове.
VLADO66 - майстор
Трябва първо основата да се почисти и грундира.Ако става въпрос за тънкослойните саморазливни замазки-те се полагат над основната замазка и покриват неравности до 10мм.
Последна промяна от VLADO66 на чет яну 24, 2013 9:16 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
swot написа:
Приготвяш разтвора, изливаш и чакаш да изсъхне. То само се нивелира. Продават се навсякъде по строителните маркети и борси. Ако ще се налага да стъпваш по него, се ходи с едни сандали с шипове.
Ако беше така лесно :-D След като изсъхне пак ли трябва да ходя със тия сандали :?

Към автора - на открито, на закрито тоя бетон, има ли възможност за замазка?
batence81 - специалист
На открито е площадката, но нивелацията не е до 1 см, в единия край е даже 4.Без армировка ли се полага и как само се нивелира - много е течно ли? Ако сложа кофраж откъм по-ниската страна и го излея ще свърши ли работа и колко материал отива за квадратен метър?
VLADO66 - майстор
Трябва дя си направиш нормална замазка.
ArturDent - Почти Безобиден
На открито - само бетоний. С железо. Поне 5 см.
Саморазливането предполага повечко вода, което пък намалява якостта.

Сигурно ще кажеш че и машини ще минават...
професионал - специалист
Самонивелиращите не са за открито, още по-малко пък за дебелина 4 см.
gogata1987 - специалист
Абе, то има и саморазливни замазки и за открито, но наистина с тези 4см разлика няма да стане. Наистина най-добре циментова замазка с арматура. Иначе по каталожни данни дават, че Ceresit CN76 е за слой до 50мм, ама нещо хич нямам доверие. Същата замазка един познат си я направи на терасата на вилата, като крайно покритие(поради финансови причини, разбира се) и вече няколко години никакви ядове с нея, а си я вали дъжд, сняг, пече я слънце и тн. Планирал съм същото да направя и на моята вила на терасата.

Тема "Саморазливни подове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: