• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
estorm - специалист
Здравейте Искам да попитам за какво може да се използва конд 150 000мф на 16/18 волта ?
Имам няколко и се чудя за приложението им.
hidrazin - майстор
Това ми звучи като - намерих си копче и сега ще трябва да си ушия палто за него. Аз имам сигурно поне 1 кубик електронни елементи и то ако ги насипя без опаковките. Какво ще стане ако реша да им търся приложение? :lol:
:partyman:
kabel96 - специалист
hidrazin написа:
Това ми звучи като - намерих си копче и сега ще трябва да си ушия палто за него. Аз имам сигурно поне 1 кубик електронни елементи и то ако ги насипя без опаковките. Какво ще стане ако реша да им търся приложение? :lol:
Ти само кажи че не ти трябват.Веднага ще дойда на ревизия.Вчера бях в вашто село да "цифровизирам" един приятел.Гледам и кабелите ми не сте свалили и изпокрали от стълбовете още.
estorm - специалист
Въпросът ми бе за какво се използват подобни. Не смятам аз да ги използвам.
Освен ако не може да се направи фенерче от единия :-D
Сериозно питам защото съм виждал доста електроники и никога с нещо такова.
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
Ти само кажи че не ти трябват.Веднага ще дойда на ревизия.Вчера бях в вашто село да "цифровизирам" един приятел.Гледам и кабелите ми не сте свалили и изпокрали от стълбовете още.
:lol: Ползвам си ги и много обичам да чувствам изобилието около мен. Ако нещо конкретно ти трябва - питай. Пък за кабелите - няма кой да ги крадне. Нали знаеш че у наше село братчеди няма. Ама това не пречи на гастрольори от Г.Сахр. и околните села да наобикалят. :-D То и аз имах посещение от тях преди близо две години. Преди месец им четоха присъдата и заминаха към панделата. Братя Гащеви - може да си чувал за тях. Много бяха известни в района и даже ромите бяха вдигнали ръце от тях. :shock:
А аз кондензаторите - някое мощно захранване, усилвател но не и фенерче. Явно не си виждал достатъчно много електроники, защото пък аз съм виждал доста с такива и подобни кондензатори.
dtmf - специалист
Става за да ми подариш един, за да си тествам 3-те ESR метъра ръчна изработка))
gogo7777 - майстор
Може и да ми продадеш един два, тамън за мене са в научната ми дейност около захранванията.
miroton - майстор
Главно се използват в автоусилвателите.
caribi - специалист
А пък аз за пръв път чувам ,че има 150 000 мф !?
torbalan - Дървен философ
За точкова заварка на акумолаторни батерии примерно... Ако верно има такъв :)
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за кондензатор 150 000мф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: