Проявете вашата изобретателност.
dadko - майстор
Тъй като детето започна да си играе вече с куклите си барби (А по мое мнение те отдавна вече са повече от необходимото) реших от подръчни материали да сглобя една къщичка за тези кукли. Още повече, че освен куклите барби- към тях има и обзавеждане, аксесоари, купища дрешки, обувки и какво ли не...
Чудех се от какъв материал да е. В началото мислех да е ПДЧ, за да е по- здрава и надеждна. Мина ми през ума да използвам гипскартон, но накрая я направих от фибран. Даже отделните елементи още не са слепвани, така, че стана разглобяема. Като цвят- най-удачен щеше да е розовия фибран (Че какъв друг за барби- къщичка?), обаче разполагах със син, така, че къщата е синя, но направих проба за боядисване със спрей- боядисва се успешно. Ако се пръска отдалече и слабо - спрея не разяжда фибрана толкова, че да се получат големи язвички в материала. Проектирана е и пристройка към къщата, защото сглобената се оказа малка да побере всички мебели. За всички кукли място така или иначе няма - към днешна дата те са над 25 плюс 4-5 "Принца". За незнаещите- има и мъжки кукли .
Тук съм сложил две клипчета от етапа на проектиране:
http://www.youtube.com/watch?v=-6ND3DS0 ... e=youtu.be
http://youtu.be/s17Q6RIh9WY
А ето и малко снимки от проекта и реализацията:

Прикачен файл

IMG_3081.JPG

Прикачен файл

IMG_3083.JPG

Прикачен файл

IMG_3084.JPG

Прикачен файл

IMG_3085.JPG

Прикачен файл

IMG_3086.JPG
Последна промяна от dadko на ср яну 30, 2013 9:42 pm, променено общо 6 пъти.
dadko - майстор
Тъй като не може да се качат повече от 5 снимки - ето и картинките от проекта:

Прикачен файл

Barbie_house2.JPG
Barbie_house2.JPG (28.67 KиБ) Видяна 6366 пъти

Прикачен файл

Barbie_house_osn.jpg
Barbie_house_osn.jpg (89.42 KиБ) Видяна 6366 пъти

Прикачен файл

Barbie_house3.JPG

Прикачен файл

Barbie_house_pristroika.JPG
Последна промяна от dadko на ср яну 30, 2013 8:43 pm, променено общо 1 път.
batkotony - специалист
Браво!Краднем идеята със страшна сила,ако позволите...имам същите проблеми... :-D
ZMeyGorianin - майстор
Чудесна идея в стила на темата: От нищо нещо! Аз навремето '91 г. се ръснах 90 DM за оригинална. Дъщерята много и се радваше и си играеше докато сина-тъкмо проходил-не падна върху нея и я натроши!
zLO - специалист
Ехааа! Идеята е много добра, пък и реализацията е абсолютно сполучлива. Браво!
От известно време се каня да си направя къща за кукли от кашон, която ще е значително по-малка от тази, Сега обаче ще обмисля дали не би се получило по-добре с фибран.
Миленица - специалист
Ехаааа, невероятна идея. Аз имам голям син, но пък за подарък мога да крадна идеята. Да не говорим, че дава възможности за хиляди варианти. Чакаме снимките на разширението :)
VLADO66 - майстор
Фибрана не е подходящ за изработване на каквото и да е за домашна употреба поради излъчването на стирени и други вредни газове http://www.ejnet.org/plastics/polystyrene/health.html ,ето и от форума viewtopic.php?t=17772
dadko - майстор
Е, то щом PVC-то, полипропилена и полиетилена са опасни, остана ли някаква пластмаса, която да е безооасна. Трябва да спра да пия кафе от автомат, щото чашките са от полистирен и също явно отделят стирен. Ще трябва да спра да ям и да пия каквото и да е, защото съдържа десетки вредни съставки, обозначени с "Е" и необозначени... Можем ли да се избавим от всичко вредно и отровно около нас?
Пък за къщичката- ще видя. Може вместо да правя пристройка от фибран- да скалъпя нова от ПДЧ или гипскартон.
VLADO66 - майстор
Хубавите /и скъпи/ играчки са от дърво.Далеч съм от мисълта че има 100% спасяване от отровите,но е хубаво да се знаят рисковете.
Браво много сполучливо е станало! И аз направих една, но от фазер 71/33/59см. на 3 етажа е:)...
Обаче имам проблем със стълбите.. :? още се чудя как да ги направя и идеята с витите стълби ми хареса. Мерси:)
Иначе сега тези къщи за по 250лв и нагоре...

Тема "Къщичка от фибран, но за кукли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: